Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Травень » 31 » «Паління – це не для нас!»
15:19
«Паління – це не для нас!»
     31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням - Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму.
     Рожнятівська центральна районна бібліотека також долучилася до боротьби з курінням. 31 травня працівники бібліотеки організували акцію «Паління – це не для нас!». Для користувачів організовано розгорнуто книжкову виставку «Шкідливі звички – шлях у безодню». На виставці представлено книги, газетні та журнальні статті про негативний вплив тютюнового диму на організм людини, статистичні дані тютюнопаління в області, адміністративну відповідальність за куріння у заборонених місцях та багато іншої пізнавальної інформації по даній тематиці. Для юних користувачів бібліотеки проведено бесіду-діалог «Що я знаю про шкідливість тютюнопаління».
     Бібліотекарі підготовили інформацію про історію розвитку та шкідливість куріння, розповіли про «тютюнову» статистику і 10 способів, як кинути палити. Цікавими виявились для учасників бесіди-діалогу і п’ять міфів про куріння та інформація про зіркові жертви такої негативної звички.
     Також учасники акції дізналися, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, куріння – одна з головних причин смерті. Від хвороб, які пов’язані з цією шкідливою звичкою щороку в світі помирає майже 5 млн. людей. В Україні майже половина населення – курці; тютюн щороку вбиває 110 тисяч українців. Всесвітній день без тютюну був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров`я. ВООЗ застерігає населення планети (курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого) від цієї згубної звички. Існує вираз, що «крапля нікотину вбиває коня». Деякі вчені вважають, що ця крапля здатна вбити не одного коня, а трьох. Що ж до людей, то смертельна доза нікотину – 50-100 міліграм.
     Для юних користувачів працівники відділу інформаційних технологій «Інтернет-центр» провели інтернет-мандрівку «У пошуках антирекламних плакатів щодо запобігання тютюнопаління», а згодом всі учасники акції також спробували свої сили і вміння у пошуку даної інформації. Діти з цікавістю розглядали поданий на різних сайтах матеріал, плакати, фотографії, що відображають шкоду і вплив тютюну на здоров’я молодої людини. На завершення всі учасники акції отримали пам’ятки «Ти маєш це знати».
    
Категорія: Події | Переглядів: 1314 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ