Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » 28 жовтня – День визволення України від фашистів
14:32
28 жовтня – День визволення України від фашистів

     З метою уславлення воїнів-переможців, вшанування пам'яті мільйонів полеглих за визволення української землі представників усіх національностей та співвітчизників, які загинули на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі, 28 жовтня 2016 року працівники районної бібліотеки провели годину пам’яті до Дня визволення України від фашистів. 
     Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. 28 жовтня має бути святковим днем для кожного громадянина України, оскільки саме у цей день в 1944 році було покладено кінець поневоленню української землі нацистами та їхнім злодіянням.
     Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Присутні, зі сльозами на очах, переглянули відеосюжет про жахливі роки фашистської окупації, яка тоді нависла над Україною чорною тінню і димом пожеж, звірствами і жорстокістю, смертю і руїнами. 
      Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх україців, які загинули в концтаборах і на фашистській каторзі, які в різні часи нашої історії віддали життя у боротьбі за рідну землю. 
      Працівники бібліотеки зробили короткий екскурс в історію нашого краю: розповіли про роки окупації фашистами території нашого району, масові арешти, розстріли і вивезення на фашистську каторгу наших краян, жертовні втрати населення нашого району у боротьбі за волю, про народний гнів і спротив окупантам на теренах Рожнятівщини.  

     Рожнятівська районна бібліотека зібрала матеріали і видала книгу спогадів жителів Рожнятівщини, вивезених на примусові роботи до третього рейху 1941-1945 рр. «Невільницькими дорогами…», адже з-поміж багатьох жахливих подій часів Другої світової війни тема остарбайтерів посідає в сьогоднішніх дослідженнях важливе місце. Дане видання містить правдиві спогади наших краян, яким довелося працювати на примусових роботах третього рейху та ілюстроване фотографіями із домашніх архівів героїв книги. Нікого не залишили байдужими спогади остарбайтерів Рожнятівщини із книги «Невільницькими дорогами…» про страшне минуле мільйонів українців, понівечені долі, роз’єднані сім’ї, зламану юність і поневіряння чужими краями, зворушливо прочитані бібліотекарями. 
    Із хвилюванням присутні слухали розповіді про неоголошену війну на східних кордонах України військового комісара, підполковника Олександра Івановича Жилака, який служив в третьому батальйоні 80-ї аеромобільної бригади і на початку 2015 року в районі Донецького аеропорту, в селі Тоненьке отримав складне наскрізне поранення ніг. Олександр Іванович – надзвичайно мудра, начитана і духовно багата людина, цікавий співрозмовник і добрий психолог, мужній і відважний захисник, який зараз ділиться своїм досвідом з молодими юнаками. Він зазначив, що пам’ять героїв минувшини і сьогодення безсмертна. Основну увагу Олександр Іванович звернув на те, що ми змалку маємо виховувати захисників рідної землі, формувати міцну армію, а коли ми будемо сильні, то зможемо себе захистити і дати відсіч ворогу.

     До відзначення Дня визволення України від фашистів в бібліотеці організовано виставку "Була війна жорстока..."

      Щеміло серце від проникливого виконання пісень «Я ненавиджу війну», «Мамочко, вибач за чорну хустину» лауреатів багатьох пісенних конкурсів і фестивалів, учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв Романа Луцика та Іванни Курч (викладач Руслана Іванишин). 

      В людській пам'яті живе великий подвиг українського народу та його величезний вклад у перемогу над фашистами. В сьогоднішньому часі ми щиро віримо у перемогу наших воїнів АТО, віримо у світле майбутнє, добробут і процвітання України.

Категорія: Події | Переглядів: 605 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ