Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Лютий » 21 » 4-та річниця розстрілів на Майдані: боротьба за свободу і гідність не завершилась…
17:22
4-та річниця розстрілів на Майдані: боротьба за свободу і гідність не завершилась…

     21 лютого 2018 року на центральній площі селища Рожнятів біля пам’ятника Героям Небесної Сотні і воїнам АТО відбулося віче до 4-ої річниці кривавих розстрілів на Майдані. Вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні велелюдно зібралися активні учасники Революції Гідності, духовенство, представники місцевої влади, відділів РДА, організацій і установ району, депутати районної ради, громадсько-політичні діячі, сільські голови і представники громад району, педагоги і учнівська молодь, працівники РНД і районної бібліотеки. 

    

     Отець-декан Василь Пастух відправив панахиду. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні і запалили лампадки. 

     Від активістів Майдану виступили заступник голови районної ради Олег Понайда і житель с. Ілемня Володимир Тріщ. Ганна Гуць із Брошнева-Осади прочитала свій вірш про Героїв Майдану.

    

     Прозвучали пісні у проникливому виконанні художнього керівника Брошнів-Осадського НД Богдана Креховецького, художнього керівника Рожнятівського РНД Мар’яни Мельник і учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв (кер. Руслана Іванишин).

    

      Учнівська молодь Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. прийшла на віче з портретами Героїв Небесної сотні. Діти розгорнули прапор України, привезений з передової із зони АТО, запалили лампадки та прикріпили до пам’ятника Героям Небесної Сотні і воїнам АТО білих ангелів. 

     Після віче у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл до 4-ої річниці розстрілів на Майдані «Боротьба за свободу і гідність не завершилась…».

     Працівники бібліотеки привітали всіх із Міжнародним днем рідної мови, який відзначають 21 лютого. Присутні переглянули відео-презентацію «Рідна мова – душа українського народу» на пісню «Українська мова, мова барвінкова».
      Бібліотекарі зазначили, що сьогодні нас зібрали, нажаль, сумні події: 18-20 лютого 2014 року – розстріли на Майдані, 18-20 лютого 2015 року – Дебальцево. Події на Майдані і на східних кордонах України спонукають до рішучих дій, щоб зберегти нашу єдність і свободу, до роздумів про майбутнє нашої держави.
     За круглим столом зібралися люди, яким небайдужа доля України, які шанують наших Героїв і прагнуть зробити все для того, щоб гідно завершити їхню боротьбу за свободу. 
      Своїми думками, враженнями, спогадами, цікавими ідеями і пропозиціями ділилися активіст Майдану, голова районної ради Василь Рибчак; голова Рожнятівської РДА Ірина Люклян; активіст Майдану, волонтер і учасник АТО Василь Гладенький; начальник територіального центру обслуговування населення, голова районної організації КУН Мар’ян Бардяк; отець-декан Василь Пастух; активіст Майдану Володимир Савчук; начальник відділу освіти РДА Роман Стоцький; голова народного хорового колективу Союзу українок, поетеса Світлана Діденко; начальник відділу культури РДА Володимир Борович; директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. 

    

    

    

      В бібліотеці організовано книжкову виставку «Майдан – прагнення жити по-новому» і запалено свічу пам’яті.   

    

      На завершення всі присутні разом заспівали Гімн України.

Категорія: Події | Переглядів: 1126 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ