Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

     12 жовтня 2021 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки проведено годину пам’яті «Болюча дорога з рідного дому», приурочену пам’яті жертв політичних репресій. Це спільний захід Рожнятівської публічної бібліотеки, церкви Різдва Христового смт Рожнятів, благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».
       Політичні репресії в Україні розпочалися із першої спроби встановлення радянської влади – з початку 1918 року, а закінчилися у другій половині 1980-х рр. Терор носив цілеспрямований, організований характер, вразив практично всі верстви української нації – інтелігенцію, військовиків, політиків, діячів церкви, культури і мистецтва, але найбільше вдарив по селянству. Сотні тисяч вигнанців, більшість з яких – люди похилого віку, жінки та діти, пройшли цей страшний шлях в холодних смердючих вагонах, голоді й страху перед смертю та невідомістю. 

Переглядів: 384 | Додав: Galya | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

       Триває акція «Подаруй книгу бібліотеці». 6 жовтня 2021 року працівники місцевого Будинку дитячої та юнацької творчості давні і добрі друзі Рожнятівської публічної бібліотеки завітали до світлиці книгозбірні з подарунком, у якому книги для дорослого читача і маленьких поціновувачів друкованого слова. Долучаючись до акції дарування книг, Ірина Баричко та Олександра Транжиліна від імені всього колективу привітали бібліотекарів з професійним святом Всеукраїнським днем бібліотек, яке вони недавно відсвяткували, та побажали бібліотекарям успішної праці, вдячних користувачів та втілення нових проєктів, пов’язаних з книгою. Багаторічна плідна співпраця з колективом БДЮТ доводить, що бібліотечних працівників та фахівців, які допомагають підростаючому поколінню творчо розвиватися поєднує не тільки робота, але доброзичливі теплі людські взаємовідносини. 

Переглядів: 321 | Додав: Galya | Дата: 07.10.2021 | Коментарі (0)

        3 20 квітня по 25 вересня 2021 року відповідно до наказу управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА проходив обласний конкурс «Краща бібліотека 2021».У номінації «Бібліотека - навігатор регіонального туризму» переможцем визнано роботу бібліотеки-філії с. Слобода Рівнянська КЗ «Публічна бібліотека з філіями» Рожнятівської селищної ради (бібліотекар Руда Тетяна Богданівна).
        Щиро вітаємо Тетяну Руду з перемогою і зичимо нових професійних звершень на просвітницькій ниві нашої громади!

Переглядів: 316 | Додав: Galya | Дата: 01.10.2021 | Коментарі (0)

      Кожного року в останній день вересня відзначається Всеукраїнський День бібліотек. Це свято тих, хто любить і поважає книгу, незалежно від того, чи вона в друкованому слові, чи в електронному вигляді. Сьогодні бібліотеки нашої громади знаходять і впроваджують нові форми спілкування з читачами. Вони беруть участь у створенні сучасного інформаційного простору, сприяють формуванню моральних принципів підростаючого покоління. А працівники бібліотек – незамінні помічники в оперативному і якісному забезпеченні інформацією наших краян.
      Бажаємо колегам-бібліотекарям нових ініціатив, цікавих перспективних проектів при виконанні свого професійного обов'язку. Нехай Ваша праця - праця хранителів людської мудрості - завжди користується заслуженою повагою в суспільстві і знаходить гідний відгук у людських серцях! Міцного всім Вам здоров'я, щастя, благополуччя та нових творчих здобутків у Вашій благородній справі!

Переглядів: 275 | Додав: Admin | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

      28 вересня 2021 року на базі Ямницької сільської бібліотеки Ямницької сільської ради відбулася обласна школа менеджера «Публічні бібліотеки: промоції читання», учасниками якої були директори/завідувачі публічних бібліотек територіальних громад Івано-Франківської області. У роботі школи менеджера взяла участь директор КЗ «Публічна бібліотека з філіями» відділу культури Рожнятівської селищної ради Оксана Михайлівна Озаришин. Вона презентувала учасникам фахових навчань роботу бібліотек Рожнятівської громади в нових сучасних умовах. Оксана Михайлівна детально зупинилася на нових креативних формах роботи, цікавих проєктах, успішних акціях, флешмобах та представила присутнім мультимедійну презентацію «Малими кроками до великих змін: бібліотеки Рожнятівської ТГ».

Переглядів: 267 | Додав: Galya | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

      29 вересня 2021 року в Рожнятівській публічній бібліотеці відбулась виробнича нарада працівників відділу культури Рожнятівської селищної ради. На робочій зустрічі йшлося про основні завдання і план роботи установ культури на ІV квартал поточного року. На основних робочих питаннях детально зупинилися головний спеціаліст відділу культури Марина Паламар, директор БКЗК «Рожнятівський Народний дім», директор КЗ «Публічна бібліотека з філіями» Оксана Озаришин. На нараді йшлося також про підготовку всіх установ культури до роботи в зимовий період.

Переглядів: 229 | Додав: Galya | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

         29 вересня – скорботна і глибоко символічна дата в історії України. Цього та наступного дня 80 років тому нацисти стратили у Бабиному Яру майже 34 тисячі українських євреїв. Серед невинно закатованих були тисячі українців та  громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Конвеєр смерті у Бабиному Яру не зупинявся аж до визволення Києва від окупантів. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії.З метою утвердження історичної правди бібліотекарі і клубні працівники Рожнятівської ТГ вшанували пам’ять загиблих у Бабиному Яру. Цього дня вони зібралися на виробничу нараду у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки і взяли участь в годині історичної правди до 80-их роковин трагедії Бабиного Яру «Могильний вітер з Бабиного Яру віяв…».

Переглядів: 237 | Додав: Galya | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

        27 вересня 2021 року учні 9-Б класу Рожнятівського ліцею (класний керівник Пронь Світлана Миколаївна) завітали на пізнавально-оглядову екскурсію до бібліотечного Інтернет-центру Рожнятівської публічної бібліотеки. Школярі дізналися про те, для чого створений цей відділ, які його можливості, які завдання він виконує. Розповідаючи про роботу центру, бібліотекар наголосила , що тут школярі можуть також отримати індивідуальні консультації, допомогу спеціаліста при роботі в Інтернет; а також можливість роздруківки інформації, отриманої з мережі, перенесення її на будь-які види носіїв.

Переглядів: 222 | Додав: Galya | Дата: 27.09.2021 | Коментарі (0)

      22 вересня 2021 року в рамках тижня бібліотеки, який проводить Рожнятівський ліцей, публічна бібліотека громади знову радо зустрічала юних гостей. Цього разу на екскурсію і знайомство зблизька до книгозбірні завітали учні 8-Б класу разом із своїм класним керівником Лесею Василівною Депутович. Підліткам цікаво було познайомитись з «великою», як вони самі сказали, бібліотекою, з її багатим книжковим фондом, сучасними можливостями, організацією роботи відділів.

Переглядів: 218 | Додав: Galya | Дата: 23.09.2021 | Коментарі (0)

       Сьогоднішній день для Рожнятівської публічної бібліотеки розпочався з приємної несподіванки. Депутат Рожнятівської селищної ради Ігор Володимирович Рожко завітав до бібліотечної світлиці з пакунком книг. «Це подарунок для нашої книгозбірні, хай жителі громади читають, – сказав Ігор Володимирович, – для позитивних змін в країні важливо робити маленькі добрі справи саме там, де ти живеш, де від тебе щось може залежати».
         У подарунковій підбірці – книги українського поета, письменника, священника, громадського діяча, члена Національної спілки письменників України Романа Паньківа.

Переглядів: 248 | Додав: Galya | Дата: 22.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ