Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

         Наприкінці вересня осінь дарує  золото падолисту, різнобарв’я жоржин і неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. 
      30 вересня 2020 року працівники Рожнятівської ЦБС, вперше від початку карантинних обмежень, зібралися у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки на День професійного спілкування з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Розпочала зустріч директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ. Звертаючись до колег, вона зазначила, що цей рік був нелегким для нас і приніс у наше життя справді серйозні зміни, бо ми працюємо зараз у дещо незвичному для нас режимі, але, як завжди несемо слово до людей, проводимо онлайн читання, створюємо віртуальні виставки, займаємося пошуковою роботою і готуємо нові друковані бібліотечні видання. Галина Михайлівна також акцентувала на тому, що в нинішньому часі треба забезпечувати не лише хороший настрій та інформаційні потреби наших користувачів, але й їхню безпеку та безпеку кожного бібліотечного працівника.
        Ніякі труднощі не зупинили бібліотечну родину, щоби відзначити своє професійне свято. Робоче спілкування продовжилось святковим дійством «День бібліотек 2020 – карантинно, безпечно, весело, душевно, щиро!». Це свято всіх, хто має відношення до книги, читання, бібліотеки. 

Переглядів: 526 | Додав: Galya | Дата: 01.10.2020 | Коментарі (0)

        30 вересня – день, який об’єднує всіх, хто любить і шанує книгу, працює з книгою, творить книгу. Всеукраїнський день бібліотек – це визнання подвижницької кропіткої праці бібліотекаря.
        У сьогоднішніх непростих умовах, коли країна перебуває у нелегкій ситуації, пов’язаній із COVID-19, бібліотекарі прагнуть спрямувати свої зусилля на майбутні результати через інноваційні процеси.
        В наш час бібліотека – це не тільки багаті книжкові фонди і нові технології, це, насамперед – люди. Завдяки відданим своєму покликанню фахівцям бібліотеки Рожнятівщини стали для наших краян добрим місцем для читання, зустрічей, віртуальних подорожей і відпочинку.

Переглядів: 313 | Додав: Galya | Дата: 29.09.2020 | Коментарі (0)

          Уже доброю традицією стало дарувати бібліотеці книги. Їх дарують автори, благодійники, друзі бібліотеки, активні читачі. Днями Рожнятівська центральна районна бібліотека знову поповнила свої книжкові фонди новенькими виданнями. Цього разу їх подарував голова літературного об’єднання «Горгани», письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка, ім. Марійки Підгірянки та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України, автор багатьох  художніх і краєзнавчих книг, співавтор колективних збірок, редактор поетичних і прозових книг місцевих авторів Любомир Михайлів. Тепер на полицях краєзнавчого фонду районної бібліотеки вже знайшов своє місце новий збірник художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія»: випуск 4.

Переглядів: 302 | Додав: Galya | Дата: 25.09.2020 | Коментарі (0)

        Сьогодні Рожнятівська центральна районна бібліотека пропонує своїм користувачам віртуальне знайомство з юною талановитою поетесою Мар’яною Король.
       Мар’яна Тарасівна Король народилася 11 червня 1995 року в селищі Перегінське. Першу поезію написала в дитинстві, а саме в 9 років. 
       Мар’яна ділиться своїми спогадами про перші поетичні спроби: «Пригадую, що це було щось про школу. Пам’ятаю – друзі ішли на прогулянку, а я залишилась вдома, аж надто хотілось дописати свою поезію. І так рік за роком... Мало з ким ділилася, але поезія для мене – стан душі, світ гармонії і тепла. Мрію в майбутньому про власну збірочку. Вірю, що мрії здійснюються».

Переглядів: 464 | Додав: Galya | Дата: 21.09.2020 | Коментарі (0)

       Прекрасний погожий осінній день зібрав дружну творчу родину літературного об’єднання «Горгани» на лоні природи в урочищі «Конвалія». 15 вересня 2020 року відбулася презентація четвертого випуску збірника художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія». Це нова книга творів про наш час, про людей і події нашого часу, які гарно обрамлені думками і почуттями поетів та прозаїків, які живуть і працюють на Рожнятівщині, та інших літераторів – гостей району. 

Переглядів: 572 | Додав: Galya | Дата: 17.09.2020 | Коментарі (0)

        8 вересня 2020 року до світлиці Рожнятівської центральної бібліотеки завітав журналіст, заступник головного редактора обласного часопису «Галичина», член Національної спілки журналістів України, наш земляк, добрий друг бібліотеки Ігор Лазоришин,  щоб зустрітися і поспілкуватися з письменником, краєзнавцем, журналістом, громадським діячем, головою Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, головою літературного об’єднання «Горгани», лауреатом літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка та інших, членом Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомиром Михайлівим.

Переглядів: 298 | Додав: Galya | Дата: 08.09.2020 | Коментарі (0)

         Шановні краяни! Оголошується набір на участь у конкурсі мультимедійних проектів «Врятувати від забуття», метою якого є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам`яті .
       У конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, молоді вчителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні, так і групові проекти.

Переглядів: 398 | Додав: Galya | Дата: 04.09.2020 | Коментарі (0)

        29 серпня Україна відзначає День пам’яті захисників України. В цей день вся Україна об’єднується в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь, зберігши тим самим мирне життя на більшій території України.
          Український народ завжди з шаною ставився до своїх героїв і мав свою традицію їх поховання і вшанування їхньої пам'яті. Вшануймо і згадаймо в молитвах полеглих за мирне небо над нашими головами наших земляків: Миколу Михайлишина з Липовиці та Олега Лисевича з Сваричева; пам’ятаймо Героя Майдану Михайла Костишина з Нижнього Струтина, який став у стрій Небесної Сотні;  Любомира Мердуха з Вербівки, Юрія Возняка з Сваричева; схилімо голови в пошані  до всіх незламних і відважних воїнів АТО, які стали на захист України, мужньо проявили себе на фронті, з честю боролися за нашу свободу і єдність.

Переглядів: 424 | Додав: Galya | Дата: 27.08.2020 | Коментарі (0)

             Книжковий фонд Рожнятівської центральної районної бібліотеки поповнився новою книгою – поетичною збіркою Галини Пухти «На гойдалці вітрів». Вірші поетеси, вміщені у збірку – це глибока криниця роздумів про плинність людського життя і причетність його до долі рідної землі, солодкі спогади про дитинство, юність, замилування стежками зрілості. 

Переглядів: 419 | Додав: Galya | Дата: 25.08.2020 | Коментарі (0)

   21 серпня 2020 року краяни Рожнятівщини відзначили два знакові державні свята День Прапора та 29-у річницю Незалежності України. У святкуванні взяли участь представники місцевої влади, духовенство, воїни АТО, представники служб і організацій району, громадсько-політичні діячі. До святкувань долучився колектив Рожнятівської центральної районної бібліотеки.

Переглядів: 203 | Додав: Galya | Дата: 21.08.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ