Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Статистика
Головна » Архів матеріалів

     5 квітня 2017 року в Рожнятівській районній бібліотеці відбувся черговий день професійного спілкування на тему «Інновації в новій парадигмі діяльності бібліотек».  На зустріч з бібліотечними фахівцями ЦБС завітали заступник голови Рожнятівської РДА Богдан  Михайлович Яковина та начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович.
     Відкрила фахову зустріч  директор Марія Василівна Рибчак. Вона детально зупинилась на основних завданнях бібліотечних установ в умовах децентралізації. У виступах очільників культури в Рожнятівському районі йшлося про збереження нематеріальної спадщини бойківського краю, фінансування культосвітніх установ, співпрацю з клубними, освітніми закладами, з духовенством району, а також про дотримання трудової дисципліни. 

Категорія: Події | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Дата: 05.04.2017 | Коментарі (0)

     4 квітня 2017 року відбулось засідання літературної студії «Горгани», яка діє при Рожнятівській районній бібліотеці. На зустрічі майстри поетичного слова Рожнятівщини вчергове ділилися своїми новими поетичними рядками, планами на майбутнє.
     Відкрив засідання голова літературної студії член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів. Він з приємністю ділився літературними здобутками членів студії і з гордістю повідомив, що вже в наступному номері літературно-художнього регіонального журналу «Перевал» будуть надруковані добірки віршів Ольги Парадовської та Володимира Кондура. Вправлялися літстудійці на своїй зустрічі і в теорії літератури, на цей раз йшлося про верлібр як форму сучасного вірша.

Переглядів: 646 | Додав: Admin | Дата: 04.04.2017 | Коментарі (0)

     На протязі березня з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у районній бібліотеці діяла виставка творчих робіт вихованців гуртка образотворчого мистецтва Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (керівник Юлія Візнович). Виставку переглянуло багато людей і кожен висловлював своє захоплення юними талантами.
     Працівники бібліотеки вручили керівнику гуртка Юлії Василівні Візнович подяку за прекрасну виставку присвячену Кобзареві, побажали надалі плідно творити разом зі своїми вихованцями і розвивати таланти творчих дітей. 

Переглядів: 677 | Додав: Admin | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)

     Працівники районної бібліотеки разом з представниками місцевої влади і структурних підрозділів РДА, колективами установ і організацій району, громадськими діячами, педагогами та учнями Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст., одягнувши вишиванки, підтримали всеукраїнську казначейську акцію «Вишивана моя Україна». Біля пам’ятника Тарасу Шевченку у селищі Рожнятів 22 березня 2017 року відбулася урочиста передача вишитої карти України, до створення якої долучилися казначеї всіх областей та міста Києва, до сусідньої Долини. На Рожнятівщину її передали з Калуша. 

Переглядів: 704 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

     З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги сільського населення та осіб, які не мають змоги звернутися в бюро для отримання юридичних консультацій, 22 березня 2017 року працівники Рожнятівського бюро правової допомоги провели консультування громадян з правових питань в Рожнятівській центральній районній бібліотеці через мережу Skype згідно затвердженого графіку.
     Жителі громад Рожнятівщини зверталися за роз’ясненнями щодо оформлення субсидії для вимушених переселенців, порядку оформлення спадщини  за  законом та соціальних пільг для пенсіонерів згідно чинного законодавства. 

Переглядів: 809 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

    У Всесвітній День поезії 21 березня 2017 року відбулася чергова зустріч літературної студії «Ґорґани».  Не лише свято поезії скликало колег по перу у світлиці районної бібліотеки, а й вихід у світ першої колективної збірки літстудійців «Карпатська симфонія». 
     Колективне видання вмістило в собі поетичне і прозове багатоголосся авторів Рожнятівщини, а також гостей літстудії: Ярослава Савчина, Оксани Сподар та Галини Литовченко. До збірки увійшли вірші керівника літстудії Любомира Михайліва, поетів Лесі Шмигельської, Наталі Данилюк, Дмитра Халуса, Світлани Діденко, Ольги Парадовської, Володимира Кондура, Ольги Мацьків, Надії Бардяк, Олега Бойка, Богдани Пілецької, Наталі Соломчак, Надії Грицків та Ліни Петляк, а також прозові твори Любомири Василечко та Діанки Данилюк.

Категорія: Події | Переглядів: 697 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

     Побачила світ перша збірка художніх творів «Карпатська симфонія» літературної студії «Горгани», що діє при Рожнятівській центральній районній бібліотеці.
     У книгу ввійшли вірші та прозові твори дев’ятнадцяти авторів – літстудійців та гостей. Тут поетичні та прозові твори членів НСПУ Любомира Михайліва, Лесі Шмигельської, Наталі Данилюк, а також літстудійців Богдани Пілецької, Ольги Мацьків-Романишин, Дмитра Халуса, Олега Бойка, Наталі Соломчак, Світлани Діденко, Діани Данилюк, Ліни Петляк, Любомири Василечко, Надії Бардяк та інших. 

Переглядів: 781 | Додав: Admin | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0)

     16 березня 2017 року працівники Рожнятівської районної бібліотеки провели зустріч з ветеранами війни, воїнами-інтернаціоналістами і учасниками бойових дій на території інших держав та воїнами АТО з нагоди 30-ї річниці Організації ветеранів України.  
      Молитвою розпочав зустріч отець Іван Креховецький, який неодноразово побував на передовій, гідно виконуючи свою духовну і благодійницьку місію капелана і волонтера. Він зазначив, що щира молитва на війні, ніби прохолода благодатної святої води, обмиває душі воїнів від повсякденної фронтової втоми. 
     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх воїнів минулого і сьогодення, які полягли в боях, виконуючи свій обов’язок і захищаючи рідну землю. 

Переглядів: 771 | Додав: Admin | Дата: 16.03.2017 | Коментарі (1)

     Виставкова експозиція Рожнятівської районної бібліотеки поповнилась ще одним мистецьким шедевром – картиною художника Миколи Качура «Яремчанський мотив» (2017 р.). Черговий дарунок самобутнього художника неустанно милуватиме око користувачів та гостей бібліотеки. Разом з картиною художник подарував і нове інформаційне видання – каталог «Живопис. Микола Качур».
     Успішний підприємець, власник будівельної фірми «Силует» (смт. Рожнятів), Микола Качур малювати мріяв давно. Серйозно почав працювати лише кілька років тому. У його колекції – уже майже півтисячі робіт. Автор зізнається, любить малювати ріки та озера, Карпати. Найвдалішими вважає полотна, створені на берегах Бистриці та Прута. Художник творчо працює у пейзажі, натюрморті, портреті. Микола Качур любить їздити на пленери, працювати на відкритому повітрі, під сонцем і небом. Це невід’ємна частина його творчого процесу.

Переглядів: 854 | Додав: Admin | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0)

    9 березня 2017 року у селищі Рожнятів біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку представники місцевої влади, духовенство, громадсько-політичні діячі, освітяни району і учні Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст., працівники районної бібліотеки та представники громади вшанували Великого Кобзаря і відзначили 203-тю річницю від дня його народження.
     У районній бібліотеці організовано книжкову виставку «Кобзарю, тебе своїм сучасником звемо».
     Цього дня також відбулося відкриття виставки творчих робіт вихованців гуртка образотворчого мистецтва Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (керівник Юлія Візнович).

Переглядів: 893 | Додав: Admin | Дата: 10.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 105 106 »
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ