Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Листопад » 27 » Барви золотої осені у творчості літературного об’єднання «Горгани»
11:54
Барви золотої осені у творчості літературного об’єднання «Горгани»

     Добігають останні дні листопаду, коли природа перебуває у стурбованій задумливості, в очікуванні холодної зими. Осінь – це прекрасна пора року, яка зачаровує жовто-гарячими барвами, яка надихає письменників писати прекрасні твори. Надихнула цьогорічна осінь і членів літературного об’єднання «Горгани». 26 листопада 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася чергова творча зустріч літературного об’єднання.

     Розпочав засідання голова літературного об’єднання «Горгани», письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка, ім. Марійки Підгірянки та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів. Він ознайомив горганівців зі своєю новою збіркою поезій «Карпати… Карпати…», зупинився на основних робочих питаннях, акцентувавши увагу на виданні наступного випуску «Карпатської симфонії». Любомир Львович також повідомив, що 14 грудня 2019 року в Івано-Франківську відбудеться конференція «Просвіти», яку відвідає делегація з Рожнятівщини.

     Густими туманами, жовтою ковдрою опалого листя та першими іскорками інею щедро встилає землю осінь. Повз цю красу не можливо пройти, щоб не зупинитися, не помилуватися! Прекрасну атмосферу осені відтворили у своїх нових віршах члени літературного об’єднання «Горгани». У цей день вони читали свої нові твори. Осінні мотиви відчуваються у творчості поетеси, члена НСПУ Лесі Шмигельської, яка неймовірну красу осені передає прекрасними порівняннями: «п’янкий листопад, як вино», «нинішня туга, як осінь безлиста», «останнє листя, мов говіння, цей пізній дощ, як молитви…»; поетеси, члена НСПУ Наталі Данилюк, яка, ніби золотом, малює розлогі картини падолисту і називає листопад «злодієм на коні», який оббирає у природи золоті барви осені; в поезіях членів літературного об’єднання «Горгани» Світлани Діденко, яка змалювала красу золотокосої осені, задуму пізньої осені і вела осінній монолог; Ольги Мацьків, яка описує заблукалу осінь в мальовничих горах, малює картини пізньої осені, яка стишилась перед приходом зими; о. Дмитра Халуса, який, крізь осінній дощ, бачить постать жінки у заплаканому вікні, на серці якої смуток.
     Прозу представили Володимир Кондур і Ольга Парадовська. Пан Володимир прочитав свій новий твір «Постріл», в якому піднімає тему нищення євреїв, полонених і таборів. Автор провів дорогами Рожнітова часів німецької окупації попід ліс, попід Батин, показав нелегкий шлях полонених, яких гнали з Перегінська до Брошнівського табору. Твір написаний серцем, зболеною душею, це сумні спогади пережитого нашими предками.
      Ольга Парадовська прочитала ліричну прозу «На камені», в якій оспівано перше кохання, зустрічі на природі серед лісу, душевні переживання, солодкі спогади про першу любов.
      Отець Дмитро Халус у своїх нових творах роздумує про життя людини, про духовне життя, про Бога, про людські почуття, про долю, також піднімає тему алкоголізму, нелегкого життя дітей у сиротинцях. У кількох рядках чотиривіршів вкладено мудрі думки. 
     Читати книги закликала у своєму новому вірші Мар’яна Король, талановита дівчина також прочитала свої ліричні поезії. Роздумує про почуття любові, про жіночу долю у своїх нових поезіях Наталя Волошин. Вірші про українську пісню, про неоголошену війну, про добру музу, про кольорові картини любові прочитала Зіна Смик.

      На засіданні були присутні і насолоджувалися поетичним і прозовим словом членів літературного об’єднання  «Горгани» журналіст, коректор книг, які видають горганівці, Мирослава Кузюк, завідувачка сектору краєзнаства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак.

      Колеги по перу привітали листопадових іменинників Лесю Шмигельську і отця Дмитра Халуса з Днем народження, привітали Наталю Данилюк з тим, що цитати з її віршів використано у підручнику української мови для 11 класу під редакцією Ніни Голуб. 
      Це була тепла зустріч талановитих людей Рожнятівщини, яка подарувала кожному приємні хвилини спілкування, заряд позитиву і творчого піднесення.

Категорія: Події | Переглядів: 669 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ