Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Безсмертний син безсмертного народу: Франкові читання до 161-ї річниці від дня народження Івана Франка
07:34
Безсмертний син безсмертного народу: Франкові читання до 161-ї річниці від дня народження Івана Франка

      З нагоди відзначення 161-ї річниці від дня народження Івана Яковича Франка у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки 29 серпня 2017 року відбулися Франкові читання. Поціновувачі Франкового слова пройшлися сторінками його книг, поринули у поетичний світ і пізнали ліричну Франкову душу, відкрили красу природи, гармонію людини і навколишнього світу, осмислили вічні філософські думки, відчули дух патріотизму та почули клич до боротьби, до правди, до свободи.

      Іван Франко – великий душею, великий серцем, великий розумом. Це людина масштабного погляду, глобального розуміння і тонкого відчуття деталей. Франко – багатогранний та унікальний. Багато митців у своїй творчості звертаються до цієї величної постаті. Письменники Рожнятівщини, члени літературного об’єднання «Горгани» також написали прекрасні твори, присвячені Каменяру. В цей день прочитали власні вірші-присвяти письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, голова літературного об’єднання «Горгани» Любомир Михайлів; поетеса, член Національної спілки письменників України Леся Шмигельська; поетеса, член Національної спілки письменників України Наталія Данилюк; поети Ольга Парадовська, Володимир Кондур, Світлана Діденко, Ольга Мацьків, Богдана Пілецька та Наталія Волошин. 

     Уривки творів Івана Франка прочитали начальник казначейської служби в Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак, начальник служби у справах дітей Віталія Ярославівна Попович, ветеран освітянської ниви Ганна Миколаївна Сагайдак і члени літературного об’єднання «Горгани» Надія Грицків та Діана Данилюк. 

   

   

     Прозвучали пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу «Союзу українок» (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Наталія Сагайдак).

      В бібліотеці організовано розгорнуту книжкову виставку «Великий Каменяр».
      Франко бажав бачити свій народ нацією героїв, людей, що прокинулися від сну, відчули себе єдиним народом, згадали про свою гідність. Черпаймо мудрість із його творчості, яка й сьогодні промовляє до нас голосом людської віри, повним сили і величі генія Івана Франка.

Категорія: Події | Переглядів: 738 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ