Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Січень » 25 » Бібліотечний урок – це цікаво
12:13
Бібліотечний урок – це цікаво
     Про те, що світ бібліотечний цікавий і неосяжний знають не тільки працівники бібліотеки. З цим погоджуються і ті, хто любить читати і залюбки відвідує книгозбірню.
     Проте, не всі вміють користуватися довідковим апаратом бібліотеки, або ж використовують його недостатньо. Саме з метою ознайомлення з системою каталогів і картотек у бібліотеці та набуття навиків користування ними 24 січня 2013 року для учнів 7-х класів Рожнятівської ЗОШ проведено бібліотечний урок «Знайомтесь – ваші помічники каталоги». Вчитель Любов Володимирівна Лис, яка і організувала відвідини бібліотечного уроку наголосила, що діти з задоволенням відвідують у школі факультатив, де додатково поглиблено вивчають літературу, знайомляться з темами «Книгознавство», «Книгодрукування», а цікаві екскурсії збагачують світогляд юних знавців друкованого слова.
     «Культура читання – це вміння швидко знаходити в бібліотеці потрібні книжки. А для цього необхідні основи бібліографічних знань,» – розпочала цікаву подорож у світ бібліотечних премудростей Галина Михайлівна Курташ, яка очолює районну дитячу бібліотеку. Вона не тільки ознайомила учнів із каталогами, але і навчила присутніх користуватися ними.
     На бібліотечному уроці йшлося і про картотеку газетно-журнальних статей, проведено бліц-опитування «Твої улюблені журнали і газети». Діти з задоволенням відкрили цікавий світ журналів і газет для дітей та юнацтва, серед яких: «Однокласник», «Cool», «12+», «Пізнайко», «Яблунька», «Юний натураліст», «Юний технік», «Казковий вечір».
     Завершенням бібліотечного уроку стала цікава екскурсія до «Інтернет-центру» центральної районної бібліотеки. Тут завідувачка відділом інформаційних технологій ЦРБ Галина Миколаївна Фреїшин ознайомила присутніх з правилами користування бібліотечним Інтернет-центром і наголосила, що саме Інтернет є надійним помічником у навчанні, бо саме тут можна знайти цікаві факти на урок, яких немає в жодному підручнику.
     Організатори бібліотечного уроку щиро надіються, що у всіх учасників залишилися позитивні враження і збагатилися знання про бібліотеку, професію бібліотекаря, які відкривають для своїх читачів величезний світ інформації, представлений в книгах, журналах, комп’ютерних мережах.
Категорія: Події | Переглядів: 1346 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ