Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Бібліотека села Нижній Струтин – переможець обласного конкурсу «Краща бібліотека 2015 року»
17:52
Бібліотека села Нижній Струтин – переможець обласного конкурсу «Краща бібліотека 2015 року»

      Протягом березня-вересня 2015 року серед бібліотечних закладів області проводився обласний конкурс «Краща бібліотека 2015 р.», який був організований з метою діяльності бібліотек з просування книги і читання, розкриття і підтримки творчого потенціалу персоналу установ, представлення досягнень, кращих інновацій, ідей, що сприяють ефективній роботі, утвердженню сучасного іміджу бібліотек.
      Враховуючи напрацювання, обласне журі визначило переможцем бібліотеку села Нижній Струтин Рожнятівської централізованої бібліотечної системи.
      Бібліотека-філія села Нижній Струтин – це освітній, просвітницький, комфортний, привітний, обладнаний технічно інформаційний центр громади, місце, де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах для дітей і дорослих.

    

      Завідує бібліотекою-переможцем Семків Емілія Михайлівна, яка на бібліотечній ниві працює з жовтня 1967 року. Загальний стаж – 48 років. 
      Емілія Михайлівна має багатий практичний досвід по обслуговуванню читачів книгою, шану і повагу серед колег та жителів села. Постійно підвищує свій фаховий рівень шляхом самоосвіти. За досягнуті успіхи в роботі неодноразово нагороджувалася грамотами районного відділу культури, районної та обласної державної адміністрації,  Нижньострутинської сільської ради.

    

      Майже два роки працює бібліотекарем в даній бібліотечній установі Ольга Богданівна Кравців. Творча, ініціативна, добрий фахівець Ольга Богданівна приділяє велику увагу впровадженню в практику роботи бібліотеки нових інноваційних форм роботи, рекламі бібліотечних послуг, активно залучає до участі у заходах молодь села.

   

      Завдяки інформаційним технологіям сьогодні користувачі бібліотеки мають широкі можливості працювати не тільки з традиційними бібліотечними ресурсами, а й з електронними, що значно розширює діапазон пошуку необхідної інформації.
      В умовах розпочатого реформування місцевого самоврядування бібліотека села Нижній Струтин визначила свою роль і значимість в  житті місцевої громади. 
      Соціальне партнерство стало однієї з основних функцій бібліотеки-філії села Нижній Струтин, прогресивною формою її взаємодії з користувачами та різними організаціями. Ґрунтується воно на традиційній взаємодії бібліотеки з іншими установами й закладами для проведення спільних заходів.
      Будучи відкритою системою, спрямованою на задоволення запитів різних верств населення, книгозбірня стала центром для організацій, установ села, зайняла особливе місце у системі соціального партнерства. 

    

      У неї доброзичливі відносини з владою, з громадськими організаціями, з греко-католицькою громадою села, приватними підприємствами, установами культури і освіти; шириться, росте коло її друзів і партнерів; вона на очах, про неї знають не тільки читачі.
     Сьогодні бібліотека-філія с. Нижній Струтин – це інформаційний центр громади. Основним завданням є надання інформаційних послуг, які повинні виходити із соціального та економічного стану регіону, визначення правових, економічних, соціальних, екологічних та гуманітарних засад державної політики, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг об’єднання територіальних громад.
     Сучасна діяльність бібліотеки характеризується переходом від режиму функціонування до режиму розвитку у форматі нових вимог суспільства. Цьому сприяє тісна співпраця з сільським головою Любою Михайлівною Сташків, виконавчим комітетом сільської ради, депутатським корпусом.
     Бібліотека-філія с. Н. Струтин:

  • Переможець І раунду конкурсу програми «БІБЛІОМІСТ» «Впровадження нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету»;
  • Переможець районних конкурсів:
    • «Краща бібліотечна виставка» приуроченого до 155-річчя від дня народження українського письменника Івана Яковича Франка (ІІ місце);
    • фотоконкурсу «До бібліотеки всією родиною» у номінації  «Наш сімейний формуляр»; 
    • «Краща сільська бібліотека 2011 року» у номінації «Кращий читацький клуб, любительське об’єднання»;
    • «Краща бібліотека 2014 року» у номінації «Бібліотека у віртуальному просторі»;

     Тут встановлено комп’ютерне обладнання з під’єднанням до мережі Інтернет.
     Цілеспрямована робота з формування сприятливого соціально-комунікативного клімату навколо діяльності бібліотеки дала значні результати.
      Користувачі сільської бібліотеки-філії сьогодні мають широкі можливості працювати не тільки з традиційними бібліотечними ресурсами, а й з електронними, що значно розширює діапазон пошуку необхідної інформації в Інтернеті, роздруковувати і копіювати знайдену інформацію. А рекламою бібліотеки та її послуг є створений блог, який систематично оновлюється найновішими подіями які відбуваються в бібліотеці. 
      Блог: http://nstrytun.blox.ua/html
     До послуг користувачів у книгозбірні створено пункт доступу громадян до інформації органів державної влади (Мережа ПДГ).  Тут користувачі можуть самостійно або з допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації органів влади будь-якого рівня.
     Пріоритетним напрямом  роботи бібліотеки є  кординаційна діяльність із освітніми закладами.
      Книгозбірня – перший помічник школи і дошкільного закладу. Працівники бібліотеки працюють над створенням оптимальних умов для творчого самовираження і самореалізації дитини шляхом впровадження нових підходів, форм і методів роботи. Велику увагу приділяють вихованню читацьких інтересів, самостійному пошуку необхідної інформації, виробленню навичок самоосвітньої роботи та збереженню книг.

   

Колектив бібліотечних фахівців Рожнятівщини вітає завідуючу бібліотекою села Н. Струтин Емілію Михайлівну Семків та бібліотекаря бібліотеки Ольгу Богданівну Кравців  з перемогою в обласному конкурсі «Краща бібліотека 2015 року»! Зичимо Вам, шановні колеги, подальших успіхів на бібліотечній ниві та творчого натхнення на благо процвітання бойківського краю!

Категорія: Події | Переглядів: 1187 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ