Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Червень » 7 » Бібліотекарі навчалися професійній майстерності.
14:12
Бібліотекарі навчалися професійній майстерності.
     В наш час у бібліотеці відбуваються великі зміни. Змінюються інформаційні потреби користувачів, і ступінь їх задоволення є головним критерієм оцінки бібліотечної роботи, результатом, за яким користувач усвідомлює доцільність і необхідність звернення до послуг бібліотечного працівника. З метою підвищення професійних навиків та відповідності сучасним вимогам у бібліотечній галузі району у Рожнятівській ЦБС систематично проводяться Дні професійного спілкування.
     5 червня він проходив за темою «Публічна бібліотека – сучасні тенденції оновлення». Професійні спілкування відкрила директор Марія Рибчак, яка наголосила, що сучасний бібліотечний фахівець – це ерудований, компетентний співрозмовник, що в певному розумінні виконує роль організатора в галузі управління знаннями. «Він може і повинен підказати нові ідеї, дати професійні консультації, розумні поради. А тому бібліотекарям необхідно постійно працювати над самовдосконаленням, підвищенням свого фахового рівня», – сказала Марія Рибчак. Вона також поінформувала колег про свою участь у науково-освітній програмі «Білорусь бібліотечна. Знайомство з м. Мінськ», яку організувала Українська бібліотечна асоціація за сприяння Білоруської Фундаментальної бібліотеки Білоруського державного університету. Директор поділилась своїми враженнями, ознайомила з цікавим досвідом бібліотекарів Білорусії. Фахівці району побачили цікаву презентацію світлин зроблених під час поїздки в Білорусію, а також відеофільм про Національну бібліотеку Білорусії та рекламну презентацію ІІІ Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».
     Голова громадської організації «Партнерство заради добра» Ніна Шищак презентувала колегам основні етапи, критерії, складові написання проектів, ознайомила з поняттям «логічна матриця», «діаграма Ганта», а також розповіла про принципи моніторингу та оцінки реалізації проектів. Ці навики Ніна Шищак отримала пройшовши тренінг з написання проектів 15-16 травня 2013 року в м. Ужгород.
     Під рубрикою «Прочитала – хочу розповісти» цікаво і професійно презентувала бібліотекарям району книгу М. Яворського «Володар» завідуюча бібліотекою с. Лоп’янка Руслана Зубик. Огляд найновіших інтернет-видань провела для колег Віра Лавришин – завідуюча бібліотекою с. Сливки.
    
     Працівники бібліотеки с. Сваричів спільно з шкільною бібліотекою (завідуюча Марія Фединяк) провели літературну мандрівку по творчості Осипа Назарука «Герої віків».
     Доля щедро наділила письменника Осипа Назарука невичерпною творчою енергією та неабияким літературним талантом. Автор веде читачів у світ історичних героїв, де крізь століття наче перегукнулися ті, ким гордиться Галичина, – мудра Роксолана, хоробрий Ярослав Осмомисл і Українські Січові Стрільці.
     Ведучі свята Оксана Шищак, Любов Чеховська та Марія Фединяк провели присутніх стежками історії нашого народу крізь призму авторського бачення Осипа Назарука. Учні Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Васильків Ірина та Коваль Вікторія прочитали поезії про Ярослава Осмомисла, про Роксолану.
     Директор Рожнятівської ЦБС, Заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала учасникам літературної мандрівки за прекрасний і змістовний екскурс у далеке минуле, адже з творів Осипа Назарука перед нами постали герої віків.
Категорія: Події | Переглядів: 1066 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ