Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Лютий » 14 » Бойківська розколяда-2018
17:13
Бойківська розколяда-2018

     14 лютого 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулося святкове дійство «Бойківська розколяда-2018». З року в рік, від покоління до покоління наш народ об’єднує коляда, вона згуртовує нас у велику українську родину кожною сім’єю, робочими колективами, всією нацією! 

    Духовенство нашого району отець-декан Василь Пастух, о. Дмитро Халус, о. Богдан Джогола, о. Богдан Головчак, отець-капелан Іван Креховецький розпочали розколяду молитвою і колядкою «Бог Предвічний».

     Працівники бібліотеки привітали всіх присутніх з Днем святого Валентина, Міжнародним днем дарування книг і Днем комп’ютерника, які відзначають 14 лютого. Вони коротко пригадали про цікаві зустрічі і презентації книг, виставки, вечори музики і пісні, вуличні акції і флешмоби, святкування державних, релігійних і народних свят, які проходили у бібліотеці на протязі минулого року; про хвилюючі зустрічі з воїнами АТО, вшанування матерів, дружин і сестер воїнів АТО, вояків УПА, воїнів-афганців, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, ветеранів і людей поважного віку.
     Завершуюючи цикл Новорічно-Різдвяних свят, у бібліотечній світлиці всі колядували від душі і бажали один одному здоров’я, щастя, радості, благополуччя, достатку, спокою і миру, щоб в гаразді діждати від нині за рік. В цей день звучали давні колядки із багатющої духовної і народної скрині наших предків та сучасні колядки, обрамлені теплими, акустичними аранжуваннями й оригінальними обробками. 
      Дитячими ангельськими голосами прославляли Бога учні Рожнятівської дитячої школи мистецтв (кер. Ірина Русин), неперевершено виконавши сучасні колядки «Прийде Ангелик», «Їде, їде Бог на санях». 

     Давню колядку «Дві тисячі років тому» проникливо виконала художній керівник Рожнятівського РНД  Мар’яна Мельник.

      Навіяли Різдвяну казку талановиті вокалістки Мар’яна Мельник, Ірина Русин і Руслана Листван. Тріо «Талісман» (кер. Мар’яна Мельник)  прекрасно виконало пісню «Щасливого Різдва».

      З колядками «Чудесна зірка», «Небо і земля», «Нині Рождество Божого Дитяти», «Разом нині прославім» і віншуваннями завітав народний аматорський хоровий колектив Союзу українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Наталія Сагайдак). У виконанні Наталії Сагайдак прозвучала пісня «Коляда, коляда, Україна молода!».

      Долаючи снігові замети, з нашого гірського села на розколяду до бібліотеки завітав камерний хор інтелігенції села Красне (кер. Володимир Ілиняк). Найкращі слова побажань і віншувань та бездоганне виконання колядок «Возвеселімся всі разом нині», «На Різдвяні свята», «Нова радість стала» викликали щире захоплення у всіх присутніх.

      Зачарували прекрасні звуки бандури і ніжні жіночі голоси учасників вокального колективу «Ектенія» (кер. Ірина Русин), який цього року в часі Різдвяних свят побував у Польщі і подарував нашим сусідам український дух Різдва. Прозвучали колядки «Що то за предиво», «По всьому світу», «На небі зірка» і наш славнозвісний «Щедрик». 

      Авторський вірш про розколяду прочитав член літературного об’єднання «Горгани» Володимир Кондур. 

     В ході святкового дійства проведено урочисте закриття виставки ікон «Небесні охоронці» художника-реставратора, іконописця Мирослави Площанської. Присутні поспілкувалися з автором ікон і поділитися враженнями про виставку. Бібліотекарі розповіли, що з часу відкриття виставки від 16 січня її переглянуло більше 500 чоловік, а ще – 600 переглядів на сайті бібліотеки та  зазначили, що ікони несуть людям світло і тепло, любов і доброту, радість і піднесення.
      Художник-реставратор, іконописець Мирослава Площанська розповіла про свою творчість, зокрема, про виставку «Небесні охоронці», подякувала за черговий теплий прийом на Рожнятівщині і у Міжнародний день дарування книг подарувала районній бібліотеці книжку.   

      Захоплюючись майстерністю іконописця, своїми думками і враженнями ділилися отець-декан Василь Пастух, голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина. 

    

       Начальник відділу культури РДА Володимир Борович і директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак вручили Мирославі Площанській подяку від відділу культури за організацію прекрасної виставки, плідну працю на мистецькій ниві і вклад у розвиток культури Бойківщини та сувеніри на згадку про цю зустріч.   

      На завершення духовенство виголосило «Многая літа» поважному товариству: всім колядникам, щедрівникам, віншувальникам і гостям світлиці. 

 

Категорія: Події | Переглядів: 1145 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ