Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Лютий » 29 » «Борця й співця в собі ти поєднала»
11:25
«Борця й співця в собі ти поєднала»
     26 лютого 2012 року в бібліотеці-філії села Іванівка спільно із сільським клубом  проведено літературну годину «Борця й співця в собі ти поєднала», присвячену 141-й річниці від дня народження української поетеси, письменниці Лесі Українки. На свято були запрошені вчителі та учні Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів, депутати сільської ради, читацький актив сільської громади. До уваги користувачів бібліотеки представлено розгорнуту книжкову виставку "Щирими словами до людей промовлятиму я...".  
     «Це талант наскрізь мужній, хоч не позбавлений жіночої грації і ніжності… Її поезія – то огнисте оскарження того гніту сваволі, під яким стогне Україна.» – такими словами Великого Каменяра Івана Франка розпочала літературну мандрівку життєвими і творчими стежками ведуча свята – завідуюча бібліотекою Людмила Миколаївна Гуць. Вона запросила гостей бібліотеки у царство мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього поетичного слова Лесі Українки.
     На святі також прозвучало, що ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявилися у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.
     Читці Милів Оксана та Милів Леся з хвилюванням декламували вірші великої поетеси «До мого фортепіано», «Надія», «Конвалія», «Далі, далі від душного міста», «Я бачила, як ти хиливсь додолу», «Давня весна», «Мріє, не зрадь».
     По особливому звучали в цей день українські народні пісні у виконанні народного аматорського вокального ансамблю "Русинка" Рожнятівського РНД (керівник – Леся Милів).
     «Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б – боротьба». З’явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури.
Категорія: Події | Переглядів: 1031 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ