Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Березень » 5 » Читаємо Шевченка разом
16:45
Читаємо Шевченка разом

      Цього року минає 204 роки від дня народження Тараса Шевченка, а його слово і сьогодні живе між нами, допомагає осмислити минуле і зазирнути в майбутнє, відкрити для себе щось нове в мудрих рядках його творчості. 
      5 березня 2018 року на Шевченкові читання до світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки завітали дружні колективи казначейства і територіального центру на чолі з керівниками, викладачі і учні Рожнятівської дитячої школи мистецтв, бібліотекарі і активні користувачі бібліотеки. 

     Начальник управління Державної казначейської служби в Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак зі своїм колективом долучилися до Шевченкових читань, читали такі актуальні і нині вірші із «Кобзаря», говорили про величну постать нашого Генія і Пророка. Ольга Миколаївна сказала, що Тарас Шевченко – це людина універсальних обдарувань та інтересів і ми з кожним роком, з кожним прочитанням «Кобзаря» відкриваємо для себе щось нове, переконуємося, що його мудрі слова актуальні і сьогодні. 

      Директор територіального центру обслуговування населення Мар’ян Мар’янович Бардяк зазначив, що серед великих українських діячів, чиї серця, талант, помисли спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Вітчизни, Шевченко по праву є одним із найкращих, а пізнавати Шевченка – це пізнавати історію свого народу. Мар’ян Мар’янович зі своїм дружнім колективом активно долучилися до Шевченкових читань, прийшовши з «Кобзарями» із домашньої бібліотеки і прочитавши свої улюблені вірші Тараса Шевченка.

       

    

    

      Захопили всю увагу присутніх і створили у світлиці особливу ауру безсмертних рядків Кобзаря читці-декламатори учні Рожнятівської дитячої школи мистецтв Михайло Тупичка, Христина Олексин і Роман Луцик.

       

      Шевченкова лірика звучить мелодійними піснями у наших серцях, його рядки зачіпають найпотаємніші струни душі. По-особливому звучали в цей день пісні «Полюбила чорнобрива», «Нащо мені чорні брови» під звуки бандури у неперевершеному виконанні викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин. Зачарував присутніх проникливим виконанням пісні «Думи мої» учень Рожнятівської дитячої школи мистецтв Василь Олексин (викладач Руслана Іванишин). 

    

      На завершення заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Галина Курташ подякувала всім, хто разом з нами читав в цей день безсмертні слова Тараса Шевченка.

Категорія: Події | Переглядів: 1546 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ