Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Чорнобиль – біль і скорбота України
10:59
Чорнобиль – біль і скорбота України

     27 квітня 2015 року до світлиці районної бібліотеки завітали почесні гості – ліквідатори наслідків чорнобильської катастрофи на чолі з головою районної «Спілки Чорнобиль» Іваном Павловичем Дженджерою на годину-реквієм, приурочену 29-й річниці Чорнобильської трагедії.  

     Молитвою зустріч розпочав отець Богдан Головчак. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх, чиї життя забрав Чорнобиль, а також Героїв НЕБЕСНОЇ  СОТНІ та учасників АТО, які загинули за свободу і цілісність нашої держави.
      У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о першій годині 23 хв. 40 сек., коли всі спали безтурботним сном, над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я… Почався новий відлік українського часу. Болісний…  Гіркий... Печальний...
      Поміж тих, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС були і люди з нашого району. Ризикуючи власним здоров’ям і навіть життям ці, в основному молоді люди, в ті дні не спасували перед труднощами. Про діяльність районної «Спілка Чорнобиль» розповів голова спілки Іван Павлович Дженджера. Він зазначив, що має велику надію, що до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії буде урочисто освячено капличку Пам'яті про померлих ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.

      Висловити щирі слова подяки за відвагу і мужність ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до світлиці районної бібліотеки завітали новопризначена голова Рожнятівської районної державної адміністрації Ірина Богданівна Люклян та голова районної ради Назарій Іванович Іванів. Представники місцевої влади пообіцяли зробити все від них залежне, щоб закінчити будівництво каплички, побажали ліквідаторам здоров’я, витримки, шани від людей і мирного неба.

      У такому тривожному для України часі з ноткою печалі прозвучала пісня «Моїй Україні» у виконанні  лауреата багатьох пісенних конкурсів та фестивалів, викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин. Ще з перших рядків: «Чорний птах розправив крила, біль і смуток полонили Україну, мов дівчину, обійма печаль…» – в очах присутніх забриніли сльози смутку.
      Працівники бібліотеки уже в 29-те згадали сумні події Чорнобильської трагедії та з особливим почуттям вшанували мужність і відвагу ліквідаторів наслідків аварії. 
      На завершення до ліквідаторів словами-побажаннями із пісні «Грає сонце»: «Хай у вас буде, всього до волі, більше здоров’я, щастя і долі. Теплого хліба, мирного неба, хай у вас буде, все так як треба…» – звернулася чарівна бойківчанка Ірина Русин.

 

Категорія: Події | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ