Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Квітень » 27 » «Чорнобильська трагедія – навічно в пам’яті народу»
13:00
«Чорнобильська трагедія – навічно в пам’яті народу»
       
      26 квітня 2011 року в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся вечір-вшанування «Чорнобильська трагедія – навічно в пам’яті народу» приурочений 25-й річниці Чорнобильської аварії.
       Цей день для України, та й всього світу, – дуже значима дата. На жаль, значима не в доброму розумінні цього слова, адже рівно 25 років тому нашу державу спіткало велике лихо – сталась аварія на Чорнобильській атомній станції. Наслідки аварії до цих пір турбують і бентежать, змушують задуматись про минуле та майбутнє.
        
     На вечір-вшанування були запрошені ліквідатори Чорнобильської аварії Рожнятівщини – члени спілки «Чорнобиль», яку очолює Дженджера Іван Павлович, а також голова районної державної адміністрації Микола Ярославович Філіпович, заступник голови РДА Омелян Петрович Бойчук, начальник відділу туризму і культури РДА Ярослав Іванович Тринчук, головний редактор районного часопису Віра Іванівна Клим, начальник пенсійного фонду в Рожнятівському районі Петро Миколайович Стовбан, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Богдан Васильович Мельник, лікар районної лікарні Олександра Михайлівна Костецька.
     Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто відійшов у вічність, а запалена свіча нагадувала всім про подвиг наших краян. До гостей бібліотечної світлиці з найкращими побажаннями звернувся голова районної державної адміністрації Микола Ярославович Філіпович. В ході свята відбувся конструктивний діалог між представниками влади та членами спілки «Чорнобиль». Про проблеми та здобутки спілки розповів присутнім голова Дженджера І. П., а своїми спогадами поділився Ярослав Лазоришин. З біллю у серці він розповідав, що 25 років тому, саме на Великдень, перші автомашини були направлені до Чорнобиля. Всім присутнім побажала здоров’я лікар О. М. Костецька.
      
    До глибини душі зворушив присутніх вірш «Похорон» української поетеси Ірини Жиленко, який майстерно виконала Марія Савків.
     Для гостей світлиці свої пісенні сувеніри дарували учасниці різноманітних районних та обласних фестивалів-конкурсів Оля Чоповаська з села Суходіл та Андріаночка Гусак з села Луги. Нікого не залишили байдужими пісні духовної тематики у виконанні вокального ансамблю філії Союзу українок Рожнятова.
 
А час іде – не спить.
Не спить і серце, відповіді хоче
За всіх, хто жив, живе і буде жить...
Допоки нам дивитиметься в очі
Зловісний стронцій атомних страхіть?
Категорія: Події | Переглядів: 1461 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ