Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Квітень » 26 » Чорнобильська трагедія — навічно в пам’яті народу
16:09
Чорнобильська трагедія — навічно в пам’яті народу
 
     В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Проте Чорнобиль і досі є незагоєною раною.
     Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй – Чорнобиль. Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ще ліквідаторів «дотлівають» у різних лікарнях, скільки їх уже відійшло у ВІЧНІСТЬ.
     26 квітня 2012 року в приміщенні Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася година-спомин «Додому повертаються лише у снах». Осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю - така мета проведеного заходу. До уваги гостей бібліотечної світлиці працівники бібліотеки організували книжкову виставку «Чорнобиль: біль України».
     На зустріч були запрошені ліквідатори Чорнобильської аварії – члени районної організації «Спілка Чорнобиль», яку очолює Іван Дженджера, а також дружини загиблих ліквідаторів.
     Молитвою захід розпочав отець-декан Володимир Тарас.
     Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто відійшов у вічність, а запалена свіча нагадувала всім про подвиг наших краян.
     Зі словами шани та вдячності до присутніх звернулися представники владних структур району – голова районної ради Анатолій Дирів, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Майборода, голова спілки ветеранів Василь Ткачук, голова громадської ради Володимир Семкович.
     
     Музичні вітання для всіх присутніх звучали у виконанні ансамблю Союзу українок Рожнятова. Важливим доповненням до заходу стала мультимедійна презентація «Україна згадує Чорнобильську трагедію».
    
     В ході свята відбувся конструктивний діалог між представниками влади та членами спілки «Чорнобиль». Особливо вразила присутніх відвертість, простота і невимушеність у спілкуванні. Про проблеми та здобутки спілки розповів присутнім голова Дженджера І. П. В день національної скорботи, тяжкі дзвони Чоринобиля відгукнулися в душах кожного з присутніх.
     Низький уклін і довічна вдячність всім краянам, які брали участь у подоланні чорнобильського лиха.
 
«… Третій Ангел просурмив і впала з неба велика звізда, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім’я цієї звізди – полинь. І третина вод стала полином. І багато людей вмерли від вод, тому що вони гіркими стали…»
/Біблія. Новий завіт. Одкровення святого Івана Богослова/
Категорія: Події | Переглядів: 1174 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ