Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Вересень » 24 » Делегація Рожнятівщини на 25-у міжнародному форумі видавців у Львові
14:28
Делегація Рожнятівщини на 25-у міжнародному форумі видавців у Львові

     21 вересня 2018 року делегація у складі заступника голови Рожнятівської райдержадміністрації Богдана Михайловича Яковини, начальника відділу культури РДА Володимира Феліксовича Боровича, директора Рожнятівської ЦБС, заслуженого працівника культури України Марії Василівни Рибчак, заступника директора ЦБС по роботі з дітьми Галини Михайлівни Курташ, колег та партнерів бібліотеки відвідали 25-й «Book Forum» – Львівський Міжнародний форум видавців, який проходив у львівському Палаці Мистецтв та у понад 50 локаціях міста з 19 по 23 вересня. 

     Без перебільшення – це найбільша літературна подія Європи. Головний культурний форум України зібрав у місті Лева справжніх поціновувачів літературного слова, авторів, перекладачів, видавців не тільки України, але і багатьох зарубіжних країн. День відвідин був насичений і наповнений презентаціями, зустрічами з авторами, дискусіями, читаннями, літературознавчими лекціями, була в цей день і «біржа рукописів», і «книжкова полиця для допитливих», знайомство з інтерактивними інноваційними підручниками, обговорення книг, презентація Workshop програми, були автограф-сесії авторів та видавців, експертні круглі столи, майстер-класи, вікторини, історичні мозаїки тощо. Важко перелічити весь багатогранний спектр подій, що відбувався тільки одного дня. 

    

       

     Учасникам делегації вдалося багато побачити і зробити власних відкриттів, наповнитись незабутніми враженнями та позитивом. В цей день учасникам делегації від Рожнятівщини поталанило поспілкуватися з письменниками Дмитром та Віталієм Капрановими, з Антіном Мухарським, який презентував автобіографічний роман-концерт «Розрив», а відомий політик і письменник Степан Гавриш подарував для районної бібліотеки свою нову книгу «Галицька сага». Кожен зміг придбати для себе нову книгу, поспілкуватися з справжніми поціновувачами українського літературного слова.

    

    

     Підсумовуючи почуте і побачене на форумі, Марія Василівна Рибчак щиро зізналася: «Тішить те, що на форумі було представлено україномовну літературу понад тисячі видавництв та авторів. Тисячі людей мали нагоду годинами вибирати книги літературних класиків, нові надбання сучасних авторів, придбати книги із автографами. А це свідчить про те, що інтерес до читання в нашому суспільстві не втрачено, адже тільки живе спілкування із книгою стимулює розумову діяльність людини, розширює словниковий запас і межі інтелекту, це прекрасний спосіб психологічного омолодження. А отже, маємо надію, що і бібліотеки не втратять своєї великої місії – збагачувати духовний світ людини, навчити насолоджуватись книгою, пізнавати завдяки їй світ, його красу».

Категорія: Події | Переглядів: 742 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ