Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Травень » 11 » День Європи у Рожнятові
15:20
День Європи у Рожнятові

     11 травня 2017 року у Рожнятові на площі перед адмінбудинком Рожнятівської районної державної адміністрації відбулись урочистості приурочені Дню Європи в Україні. Центральною подією  було урочисте підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди очікуваного ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог громадянам України та відзначення Дня Європи. Впроваджуючи проект «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації» (створений за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус + (Жан Моне) до проведення святкових заходів долучилися працівники Рожнятівської районної бібліотеки.
      11 травня 2017 року все-таки стало історичною датою. Саме цього дня європейські політики почали вітати Україну зі схваленням Радою ЄС безвізового режиму для українців. «Дорогі громадяни України, сьогоднішній день став наріжним каменем для України і її громадян. Візову лібералізацію затверджено державами-членами» - сказав єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, відзначивши велику роботу, пророблену українським урядом і громадянами. «Дорогі громадяни України, ласкаво просимо в Європу» - додав він українською мовою.
      В урочистостях взяли участь представники місцевої влади, колективи держустанов району на чолі з керівниками, представники громадських організацій, школярі, бібліотекарі, друзі і партнери та активні користувачі бібліотеки, представники громад району. Навколо майоріли прапори Євросоюзу, милували око різнобарвні українські вишивки.

   

     Розпочали свято учасники європейського розвитку – лауреати Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів – зразковий аматорський фольклорний колектив «Маленькі бойки» Перегінського Народного Дому (керівник заслужений працівник культури України Наталія Шпак). Відрадно, що цей колектив з гордістю представляє бойківське мистецтво в Європі. 

      З вітаннями до громадськості звернулись голова районної ради Василь Рибчак та голова районної державної адміністрації Ірина Люклян. У своїх виступах вони наголосили на безцінному вкладі тисяч учасників Євромайдану та АТО, що постали на захист європейських цінностей українців, незалежності і суверенності нашої держави. 

     З захопленням спостерігали присутні підняття Даржавного Прапора України та Прапора Європи, додавав величі святковому дійству і Гімн Євросоюзу «Ода до радості».

   

     Вихованці гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Уляна Дяків) провели цікавий флешмоб «З Європою у серці» 

   

      Після флешмобу бібліотекарі провели піар-кампанію Центру Європейської інформації, що діє при Рожнятівській районній бібліотеці. Перехожим та учасникам свята роздавали флаєри «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації», «Святкуємо День Європи разом!», запрошували відвідати бібліотечний Центр ЄІ. 

      Впродовж декади у приміщенні читального залу районної бібліотеки до послуг користувачів діє експрес-виставка  «Україна – Європа: єдність у різноманітті».

      У відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів діє Пункт європейської інформації для надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям громади районного центру та навколишніх сіл. На базі ПЄІ регулярно проводяться інформаційні заходи для користувачів з актуальних питань діяльності ЄС, його відносин з Україною. Користуватись матеріалами центрів можуть всі бажаючі, а бібліотекарі-консультанти надають допомогу у пошуку необхідних  матеріалів та інформації.  
      До послуг користувачів облаштовані зручні робочі місця: комп’ютери, доступ до Інтернету, в т. ч. Wi-Fi, копіювальна та розмножувальна техніка, а на книжкових полицях зібрано друковану продукцію про діяльність Євросоюзу. Знайомство з інформаційними сайтами, євро вікторини, віртуальні мандрівки, флешмоби, що проводить бібліотека – все допомагає жителям громад краще пізнати Європу.

Переглядів: 1363 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ