Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Травень » 6 » День матері – свято душі
21:14
День матері – свято душі

      6 травня 2014 року у світлиці центральної районної бібліотеки з ініціативи Рожнятівського осередку союзу українок (керівник Стефанія Василівна Діденко) відбувся літературно-музичний вечір  «Уклін тобі, о триєдина мати» приурочений Дню матері та відзначенню Року Тараса Шевченка з нагоди 200-річчя від дня народження поета. 

      На початку святкового дійства отець Богдан Головчак з Господнім      благословенням звернувся до гостей світлиці та розповів цікаву та повчальну притчу про матір.

     Під час свята Шевченкове слово і материнська пісня переплелися у прекрасну оду вічних цінностей українського народу. Насамперед гості світлиці, а це громадські активісти, представники НГО, ветерани праці, поважні і шановані жінки, багатодітні матері упродовж заходу мали можливість поринути у життєвий і творчий шлях Шевченка, послухати його вірші, пісні. Шевченкова поезія, наскрізною ниткою якої є образ жінки-матері, веселковими барвами перепліталася з віршами та піснями про матір. Ведучі свята Ірина Русин та Наталія Русин наголосили,  що День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї матері.

      Святковий настрій, атмосферу родинного спілкування та справжньої радості під час дійства підтримували чудові українські пісні та поезія про материнську любов у виконанні хору осередку союзу українок Рожнятова (муз. керівник Ірина Русин) під акомпанемент Ігора Тринчука та Олександра Левицького. Також пролунали пісні-молитви до Небесної Матінки, еталону материнства – Пресвятої Богородиці, та пісні про Батьківщину – Неньку Україну.  З завмиранням душі та щемом у  серці слухали присутні пісню «Мати-емігрантка» у виконанні учасниць багатьох пісенних конкурсів та фестивалів Христини Притули та Адріани Лахманець. Щиро та по-дитячому непідкупно дарували своїм матерям і бабусям музичні вітання учні Рожнятівської дитячої школи мистецтв Юліана Головчак та Мар’янка Кравець.

   

     Зі словами привітань та найкращими побажаннями міцного здоров’я, весняного настрою, добра, ласки, теплоти, безмежної радості, любові й поваги від своїх дітей та мирного неба над головою до матерів звернулися голова районної ради Назарій Іванович Іванів, керівник апарату Рожнятівської РДА Людмила Йосипівна Захарчук, начальник відділу культури Рожнятівської РДА, заслужений працівник культури України Ярослав Іванович Тринчук, директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Вони подякували союзу українок за чудове святкове дійство і, на завершення, усі разом виконали «Многая літа».

Категорія: Події | Переглядів: 938 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ