Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Грудень » 5 » День місцевого самоврядування – свято влади, яка найближча до людей
16:43
День місцевого самоврядування – свято влади, яка найближча до людей

     Вже стало доброю традицією в нашій державі в кінці року 7 грудня відзначати День місцевого самоврядування. 5 грудня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулося святкове дійство «День місцевого самоврядування – свято влади, яка найближча до людей». Майбутнє держави та наших громад неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у демократизації суспільства і є найближчими до мешканців громад.

    

     Ведуча заходу завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак зробила екскурс в історію місцевого самоврядування на районному рівні, розповіла про керівників всіх семи скликань Рожнятівської районної ради, представила депутатів районної ради VІІ демократичного скликання, голів селищних і сільських рад, голів ОТГ, представників виконавчого апарату районної ради та привітала всіх присутніх з професійним святом, зазначивши, що це свято об’єднує людей з активною життєвою позицією, лідерів громад, чудових організаторів, які в наш нелегкий час, не дивлячись на труднощі, переймаються проблемами людей.

     В цей святковий день у цій світлиці зібралися керівники всіх семи скликань Рожнятівської районної ради, які розповіли про роботу кожного скликання і привітали колег з професійним святом. Про роботу першого скликання говорили заступник голови районної ради Мар’ян Бардяк і голова райвиконкому Ігор Дирів. Друге, третє і четверте скликання головою районної ради був Володимир Семко, який не зміг бути присутнім. Про роботу п’ятого скликання розповів голова районної ради Василь Ленів. Головою районної ради шостого скликання був Анатолій Дирів, якого у 2012 році обрано Народним депутатом України. Про роботу шостого скликання говорили голова районної ради Назарій Іванів, який зараз очолює Брошнів-Осадську ОТГ і є депутатом Івано-Франківської обласної ради, та заступник голови районної ради Віктор Тріщ. Роботу сьомого скликання представили голова районної ради Василь Рибчак і заступник голови районної ради Олег Понайда.

    

           

     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять своїх колег, які творили історію місцевого самоврядування на Рожнятівщині, але, на жаль, не дожили до сьогоднішнього дня. 
      За добросовісну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування та з нагоди професійного свята ряд голів територіальних громад, селищних і сільських рад, депутатів і працівників виконавчих апаратів було нагороджено грамотами районної ради і райдержадміністрації. Зі словами найкращих побажань з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування до присутніх звернулися  голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови районної ради Олег Понайда, перший заступник голови Рожнятівської РДА Андрій Тринчук. 

 

         Привітали колег з професійним святом і побажали здоров’я, сили, наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя українського народу селищний голова селища Рожнятів Василь Мацевко, сільський голова села Берлоги Ірина Ясінець, сільський голова села Грабів Галина Чекіт, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Світлана Слобода, голова Спаської ОТГ Микола Медвідь, депутати районної ради Галина Самілів і Богдан Ониськів.

    

    

      Органічно вплелися в святкове дійство виступи учасників художньої самодіяльності, які своєю творчістю пробудили у присутніх почуття захоплення і духовної насолоди від українських пісень і прекрасних мелодій. Музичні вітання подарували  дует у складі директора Рожнятівського РНД Ігоря Тринчука і викладача Брошнів-Осадської ДШМ ім. Володимира Івасюка Олександра Левицького, чудова вокалістка Руслана Листван, художній керівник НД с. Верхній Струтин  Тетяна Мельник, народний вокальний аматорський гурт «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк).

    

   

      День місцевого самоврядування – це справді знакове свято. У нас є право і можливість захищати та реалізовувати свої інтереси, робити своє місто, селище чи село таким, яким його хоче бачити кожен із нас – сучасним, зручним і комфортним для життя. Місцеве самоврядування – це обов’язок на власному прикладі показувати, як наводити лад не лише в особистому будинку, а й на своїй вулиці, у рідному селищі чи селі. 

Категорія: Події | Переглядів: 672 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ