Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Лютий » 4 » День професійного спілкування: «Підсумки діяльності бібліотек ЦБС за 2015 рік»
17:35
День професійного спілкування: «Підсумки діяльності бібліотек ЦБС за 2015 рік»

       4 лютого 2016 року відбулась виробнича нарада працівників Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, на якій було підведено підсумки роботи книгозбірень району за 2015 рік, проаналізовано виконання основних показників роботи та намічено основні завдання на 2016 рік.
       Аналіз діяльності бібліотек Рожнятівської ЦБС за минулий рік зробила директор, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. У своєму виступі вона наголосила на тому, що головним напрямком роботи було гасло «Бібліотека – центр громади: зростаймо разом».

      «2015 рік був роком Андрея Шептицького, Роком Ветеранів Великої Вітчизняної війни, Роком європейського розвитку. Бібліотеки Рожнятівщини працювали над систематизацією та об’єднанням ресурсів для вирішення проблеми просування читання в сучасному інформаційному просторі. Змінювалися орієнтири в діяльності бібліотек, а саме: увага на користувача, комфорт і зручність, взаємодію з владою та громадами, перетворення їх на заклади культури, обслуговування і дозвілля. Здійснювалась підготовча робота до децентралізації», – сказала директор.
У своєму виступі Марія Василівна також подала конкретні рекомендації щодо організації надання бібліотечних послуг в умовах об’єднання територіальних громад. 
      Аналітично-систематичний аналіз основних показників роботи ЦБС провела на нараді завідувачка методичного відділу Оксана Михайлівна Озаришин. На нараді йшлося про поповнення бібліотечних фондів, участь у акції «Подаруй книгу бібліотеці», впровадження інноваційних технологій в роботу бібліотек, роботу з дітьми, юнацтвом.

       В часі професійних спілкування бібліотечні фахівці до 145-ї річниці  від дня народження поетеси Лесі українки організували і провели  літературну годину «Борця й співця в собі ти поєднала». Ведучі свята – бібліотекар бібліотеки с. Іванівка Людмила Миколаївна Гуць,  бібліотекар бібліотеки с. Ясеновець Наталія Миколаївна Лесів, зав. Бібліотекою Князівське Люба Володимирівна Гошків спільно із зав. сільським клубом с. Князівське Наталією Бордіковою здійснили літературно-музичну подорож життєвими і творчими стежками видатної української поетеси.

      Від так бібліотекар бібліотеки с. Луги Орися Василівна Попадинець презентувала колегам «Календар знаменних і пам’ятних дат» на лютий 2016 року. Огляд літературних новинок провела зав. бібліотекою с. Ілемня Олеся Володимирівна Будинкевич.

    

      З цікавістю слухали присутні експрес-інформацію про письменників ювілярів року – Володимира Малика, В’ячеслава Медвідя та Євгена Куртяка, яку підготували  молоді спеціалісти центральної районної бібліотеки Марія Бойчук, Ольга Юревич та Віра Олійник. Привернула увагу колег, представлена бібліотекарем дитячої бібліотеки Яніною Мельник, ґрунтовна інформація про дитячого письменника Всеволода Нестайка. Слід зазначити, що під час фахової зустрічі виступи, аналіз діяльності, літературні повідомлення, експрес-інформації супроводжувались мультимедійними презентаціями, відео сюжетами, фотослайдами. 
      Підводячи підсумки діяльності бібліотек Рожнятівської ЦБС за 2015 рік, з впевненістю можна констатувати, що криза в українському суспільстві зачепила і бібліотечну сферу. Але, водночас, вона створила можливості для змін та інновацій, підвищилась місія та роль бібліотек в суспільстві, вони поступово перетворилися в центри розвитку громад і безкоштовного забезпечення інформаційних потреб користувачів.

 

Категорія: Події | Переглядів: 925 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ