Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Травень » 12 » День вшанування матерів, дружин, сестер воїнів АТО
15:15
День вшанування матерів, дружин, сестер воїнів АТО

     На долю нашої Матері-Землі України випало багато випробувань, але вона має мужніх синів, які в різні часи історії обороняють її кордони, захищають її волю, цілісність і свободу. Нелегка доля і Жінки-Матері, яка щодня виглядає свого сина з війни, чекає його повернення додому. 12 травня 2017 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки вшанували матерів, дружин, сестер воїнів АТО. 

      

     Бути поруч з воїнами, надавати духовну підтримку, щоби вони завжди відчували Божу присутність у своєму житті, – це особлива місія військового капелана. Саме таку духовну місію, а також благодійницьку місію з наданням матеріальної допомоги воїнам АТО здійснює військовий капелан отець Іван Креховецький, який вже неодноразово побував на передовій. Отець Іван розпочав зустріч молитвою, привітав жінок з Днем матері і побажав, щоби щедра українська природа дарувала міцного здоров’я на многії літа, а Господь дав сили, мудрості і терпіння діждатися додому своїх рідних живими і здоровими.

      Немає таких слів, які б могли передати страждання солдатських матерів, адже не для війни народили вони синів. За виховання справжніх патріотів, мужніх захисників, національно свідомих Героїв в цей день звучали особливі слова подяки Ярославі Миколаївні Михайлишин та Наталії Григорівні Лисевич. Їхні діти віддали свої життя за рідну землю, за Батьківщину, за кожного з нас. Присутні вшанували пам’ять молодих хлопців наших земляків Миколи Михайлишина з Липовиці та Олега Лисевича з Сваричева хвилиною мовчання. 

      На тендітні плечі жінок ліг важкий тягар очікування та переживання, але саме завдяки вірі і підтримці українських Жінок-Матерів наші мужні захисники вистоять і переможуть. В цей день за терпіння і мудрість, безмежну любов і відданість їм подякували заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович і директор районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Оксана Тарасівна Гаєвська.  Матерям, дружинам, сестрам воїнів АТО вони побажали діждатись тієї мирної пори, коли чисте синє небо зігріє страждальні душі своїм теплом та зменшить біль сердець перемогою наших захисників. Представники влади вручили матері воїна АТО Катерині Стовбан Почесну грамоту ОДА та відзнаку обласної ради «Воїну-добровольцю» за бойовий подвиг її сина Петра.

       

     Від матерів воїнів АТО привітала жінок з Днем матері, подякувала організаторам свята-вшанування за таку проникливу зустріч і прочитала власний вірш, написаний тоді, коли її син повернувся з АТО, начальник Державної казначейської служби в Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак.

     По-особливому трепетно в цей день звучали пісні про маму у неперевершеному виконанні учасниці художньої самодіяльності клубу с. Грабів Наталії Лютак, народного аматорського хорового колективу Союзу українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Наталія Сагайдак), учасниці художньої самодіяльності Верхньо-Струтинського НД Лілії Булат, вокального тріо у складі Руслани Листван, Ірини Шлапак та Ірини Русин, цьогорічного переможця фестивалю естрадної пісні «Водограй» ім. В.Івасюка, учениці Брошнів-Осадської дитячої школи мистецтв Надії Мартинів, викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин, сімейного дуету Мар’яни і Василя Олексин клубу с. Липовиця, вокального тріо у складі Адріани Мельник, Наталії Мазничко і Наталії Полич та фольклорного колективу «Надвечір’я» с. Сваричів (кер. Василь Яцків, муз.кер. Світлана Рибчак). 

        

       

       

     На завершення матерям, дружинам, сестрам воїнів АТО вручили квітучі вазони і вітальні листівки до Дня матері. 

  

      «Мама» – таке коротке слово містить в собі надлюдські глибини скарбів! Все материнське життя з серця б’є велике невичерпне джерело безкорисної любові до своїх дітей. Все її життя – це терпіння, самопожертва і всепрощення. Її мудре і добре слово живе вічно у наших серцях.

Дорогі матері!
В цей травневий день бажаємо Вам жити в щасті і добрі та зичимо міцного здоров’я, щоби Ваші невтомні руки ще довго обіймали дітей своїми теплими крилами. Хай повниться достатком Ваша оселя і панує мир та злагода у Ваших родинах. З Днем матері!

 

Категорія: Події | Переглядів: 1590 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ