Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Червень » 14 » Державотворець з душею романтика: 130 років з дня народження Євгена Коновальця
13:09
Державотворець з душею романтика: 130 років з дня народження Євгена Коновальця

      14 червня 2021 року працівники відділу культури Рожнятівської селищної ради провели історико-музичну композицію «Державотворець з душею романтика: 130 років з дня народження Євгена Коновальця» з нагоди відзначення Року Євгена Коновальця на Прикарпатті та 130-річчя з дня народження полковника Армії Української Народної Республіки, голови Проводу Організації Українських Націоналістів.

    

      Про цю визначну постать написано багато статтей, есеїв, спогадів. Це був рішучий і розумний лідер, державник і націоналіст. Найяскравішими є слова Олега Ольжича: «Полковник Коновалець… У цьому імені, що майже ніколи не зустрічалось на сторінках української преси, а так часто гриміло у світовій і ворожій – чулась важкість великої грізної доби… Був це вождь Богом даний і Правдивий, що в добі чорній і похмурій орлом ширяв під облаки і націю подолану і закуту вмів ушикувати в завзяті когорти до походу і боротьби».
       У своєму виступі заступник селищного голови Василь Степанович Мацевко зазначив, що ім’я Євгена Коновальця без сумніву є одним з ключових в історії українського національно-визвольного руху ХХ століття, адже він став найвидатнішим командиром тодішніх збройних сил в Українській державі.

     Про визначну роль і особливе місце в українській історії борця за незалежність Української держави, справжнього патріота своєї Батьківщини, ідеолога українського націоналістичного руху Євгена Михайловича Коновальця говорила секретар і депутат Рожнятівської селищної ради Тетяна Василівна Михайлишин. Працівники Рожнятівської бібліотеки щиро вдячні Тетяні Василівні за подаровані книги «В рядах УПА. Відродження великої ідеї. Трагічна перемога. Євген Коновалець» Петра Мірчука, «Євген Коновалець. Ода вождизму» упор. Д. Савченко. 

 

       Депутат Рожнятівської селищної ради, голова проводу РО «КУН» Мар’ян Мар’янович Бардяк сказав, що українську історію ХХ століття важко уявити без Євгена Коновальця, адже він зумів стати лідером у найважчий перехідний період, коли зароджувалася Українська держава.

      Прозвучали пісні «Прийшла карта з Роттердаму», «Біля калини» у виконні народного аматорського хорового колективу Союзу українок Рожнятівського НД  (керівник Світлана Діденко); «Моя Україна зі мною» у виконанні учениці Рожнятівської ДШМ Інни Дранчук  (викладач Ірина Яремчук); «Ой, там при долині», «Балада про калину» у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Рожнятівського НД (кер. Ірина Кравців); «Я в Україні живу» у виконанні учениці Рожнятівської ДШМ Євгенії Матійщук (викладач Ірина Яремчук); «Якщо любиш рідну землю» у виконанні учня Рожнятівської ДШМ Арсена Семкулича  (викладач Ірина Яремчук).

     

        

     В читальному залі Рожнятівської публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «Євген Коновалець – борець за державність України».

      Начальник відділу культури Галина Михайлівна Курташ подякувала всім, хто разом з нами вшанував цю визначну історичну постать і зазначила, що  погляди та ідеї Євгена Коновальця є актуальними і сьогодні.

       Визволення України стало сенсом життя для молодого романтика Коновальця. «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю» – ці слова полковника Коновальця є дороговказом для молодого покоління українців.
        На завершення заходу всі присутні разом виконали Державний Гімн України.

Переглядів: 560 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ