Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 7 » Бойківська коляда для дітей з Донеччини
13:25
Бойківська коляда для дітей з Донеччини
     5 січня 2014 року бібліотечна світлиця районної бібліотеки вже втретє гостинно зустрічала делегацію дітей з Донеччини, яка прибула на запрошення районної державної адміністрації.Донецька обласна громадська організація «Асоціація родин загиблих шахтарів», якій в минулому році виповнилося 15 років, цьогоріч організувала таку поїздку для 24 дітей, яких супроводжують 3 керівники.
     Мальовничий Рожнятівський край гостинно відкрив двері юним гостям зі Сходу України. Безперечно, ця Коляда по-бойківськи – це ще одна сходинка до єднання. Організатори дійства, а це служба у справах дітей та відділ у справах сім'ї, молоді та спорту (керівники Богдан Абрам та Марина Паламар) щиро надіються, що сім’ї, які гостинно приймають у своїх домівках дітей загиблих шахтарів з Донеччини подарують їм тепло своїх родин, сердечність і доброту, незбагненну чарівність Бойківської Коляди.
     За традицією з Божим благословенням на щасливе перебування у місцевих родинах до гостей звернувся отець Богдан Головчак. Він також цікаво розповів присутнім про українські традиції святкування Різдва. Учасники національної скаутської організації «Пласт» під орудою Наталії Михайлів та Віталії Попович принесли у бібліотечну світлицю Вифлиємський вогонь, який передали кожній дитині. Пластуни привітали своїх ровесників, розповіли про нездоланну силу Божого вогню і побажали всім цікавих незабутніх вражень і зустрічей на Бойківській землі.
     Гості світлиці мали змогу переглянути цікаві відеоматеріали про Рожнятівщину туристичну та дитячий зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль «Маленькі бойки» Народного дому смт. Перегінське (керівник заслужений працівник культури України Наталія Шпак).
     З вітальним словом та побажаннями щасливого Різдва до гостей звернувся голова Рожнтяівської РДА Микола Філіпович. Він зокрема сказав, що такі зустрічі вже стали доброю традицією, а також висловив надію, що в майбутньому все більше і більше дітей буде приїжджати колядувати у наш край. Голова Донецької обласної громадської організації «Асоціація родин загиблих шахтарів» Полякова Людмила Іванівна подякувала за щиру зустріч.
     Колядками, щедрівками, піснями вітали присутніх Мар’яна Мельник та Ірина Русин.
     Не обійшлося і без частування: працівники бібліотеки щедро пригощали гостей чаєм та солодощами, а на згадку вручили кожному донеччанину пам’ятний буклет з щедрівками та вінчівками. Особливо потішило гостей те, що на титульній сторінці буклету вміщена їхня фотографія про першу зустріч у Рожнятові.
     Хай перебування дітей із Донеччини у цей світлий і благословенний Різдвяний час у бойківських родинах запам’ятається їм стоголосими колядками, срібними дзвіночками вертепу, величними церковними піснеспівами на честь Новонародженого Ісуса!
Христос ся рождає!
Славімо Його!
Категорія: Події | Переглядів: 1118 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ