Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Для нас понад усе, братове, – Україна!
15:20
Для нас понад усе, братове, – Україна!

За предків, за дітей, за світлий день країни
ставаймо всі на прю!.. – про це наш час сурмить.
Для нас понад усе, братове, – Україна!
І здатні ми свою державу захистить.
Запитую себе, дорослого й дитину:
– Ми – разом? Ми – народ?! Ми – сила!!!
                                                            А здаля
обітниця зрина, як грім, у мить невпинну:
«Здолаєм ворогів, щоб квітнула земля!..»

Ярослав Ткачівський

      9 грудня 2015 року у світлиці районної бібліотеки зібралося багато поціновувачів слова на презентацію нового випуску всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №3-4 2015 р., присвяченого Героям, які віддали свої життя у боротьбі за рідну землю, Небесній Сотні та воїнам АТО. До бібліотечної світлиці завітали поважні гості: поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і публіцист, головний редактор журналу «Перевал», член Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України Ярослав Ткачівський; літературознавець, критик, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України Євген Баран; директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган; голова районної ради Василь Рибчак та заступник голови районної ради Олег Понайда; заступник голови Рожнятівської районної державної адміністрації Богдан Яковина; начальник відділу освіти Рожнятівської РДА Роман Стоцький; директор територіального центру соціального обслуговування населення Мар’ян Бардяк; письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів; поетеса,  член Національної спілки письменників України Леся Шмигельська; письменниця, педагог, громадська діячка Оксана Лесюк; поетеса Ольга Парадовська; поетеса Світлана Федоренко; голова народного хорового колективу Союзу українок Світлана Діденко; голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Абрам; активні громадсько-політичні діячі, педагоги, бібліотекарі та користувачі бібліотеки.

      Соковитими плодами плідної праці оновленого складу редакційної колегії на чолі з Ярославом Ткачівським є чотири спарені різні за тематикою номери журналу «Перевал», які вийшли протягом 2014 – 2015 років:

  • Шевченківський (присвячений 200-річчю Великого Кобзаря);
  • гуцульський (твори з історії, культури, відомі імена Гуцульського краю);
  • молодіжний номер (поезія і проза літераторів, як стають на літературну стежку);
  • військово-патріотичний №3-4 за 2015 рік (присвячений героям Небесної сотні та воїнам АТО).

     «Україна – понад усе!» – під таким девізом вийшов новий випуск журналу «Перевал». Авторами статей – художніх ліричних і прозових праць, публіцистичних роздумів і наукових досліджень про вже минулі й про сучасну російсько-українську війни – є письменники й учені не тільки з Прикарпаття та різних куточків єдиної держави, а також із Білорусії та Польщі.  
      «Де набратися розуму і терпіння, щоб знайти оту вимріяну поколіннями українців дорогу до Храму «єдиномислія» і «братолюбія»?  Надто ж у час, коли гримлять гармати, і ненависний ворог плюндрує, нівечить нашу рідну землю.   А може, саме сьогодні, через кров і розруху, через численні жертви і людські трагедії. Але саме так, надто дорогою ціною, надто жорстоко, приходить суспільне прозріння?» – запитує у вступній статті «Життя триває, точиться війна» голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.
       У новому випуску журналу «Перевал» вміщено уривок з роману «У війни не жіноче обличчя» російськомовної білоруської письменниці з українським корінням Світлани Алексієвич, яка цього року стала лауреатом найпрестижнішої міжнародної премії у світі – Нобелівської премії в галузі літератури – «за її багатоголосу творчість – пам'ятник стражданню і мужності у наш час». Працівники бібліотеки ознайомили з життєвим шляхом Світлани Олександрівни, пройшлися сторінками відомих її творів і зачитали уривок з роману «У війни не жіноче обличчя» в перекладі на українську мову Степана Хороба.
       «Слово – вічне й всепереможне – є нашою могутньою зброєю. І ймення цьому слову – Істина, котра приведе нас до Перемоги» – сказав головний редактор журналу «Перевал» Ярослав Ткачівський. Він розповів про підготовку презентованого номеру, пройшовся його сторінками, поділився планами на майбутнє, прочитав власні твори і подякував усім, хто знайшов час і завітав на презентацію. Ярослав Васильович подарував свою книгу для користувачів районної книгозбірні.

      «Пишемо і віримо, що ідея Української держави втілиться в могутню і всепереможну силу Української правди» – зазначив у своєму виступі голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран. 

       Директор Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Ярославівна Шаган звернула увагу на те, що з початком роботи оновленого складу редакційної колегії під керівництвом Ярослава Ткачівського, журнал «Перевал» активно популяризує на своїх сторінках рідне слово, несе до читача радощі і печалі нашого народу та постійно розширює палітру письменників, краєзнавців, науковців, твори і статті яких друкуються. 

      На сторінках нового номеру журналу «Перевал» вміщено твори наших земляків письменника, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України Любомира Михайліва та поетеси, члена Національної спілки письменників України Лесі Шмигельської. Любомир Львович відзначив злагоджену і плідну роботу редакційної колегії, результатом якої є цікаві за змістом і тематикою спарені номери журналу «Перевал». Він зачитав власні твори, які вміщено на сторінках нового військово-патріотичного випуску  журналу. Леся Шмигельська також представила до уваги присутніх свої поезії, подякувала Ярославу Васильовичу за величезну творчу працю і тематичну актуальність журналу і зазначила, що останні номери журналу «Перевал» – це не просто періодика, вони можуть зайняти почесне місце на книжковій полиці поруч із солідними книгами.

    

       Поділилися своїми думками і враженнями від побаченого і почутого голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови районної ради Олег Понайда та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина. Ярослав Ткачівський подарував представникам місцевої влади презентований номер журналу «Перевал». 

       Письменниця, педагог, громадська діячка Оксана Леонівна Лесюк подякувала від письменників Рожнятівщини оновленому складу редакційної колегії на чолі з Ярославом Ткачівським за самовіддану плідну працю і побажала нових творчих здобутків на літературній ниві.

       Всі дитячі переживання за долю України вилилися у надзвичайно проникливе виконання патріотичних пісень.  По-особливому в цей день звучали пісні у виконанні учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв Романа Луцика та Іванни Курч (викладач Руслана Богданівна Іванишин).

    

       На завершення господиня бібліотечної світлиці, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала поважним гостям з Івано-Франківська за надзвичайно цікаву літературну зустріч, за мудре і щире спілкування, за популяризацію українського слова. Марія Василівна привітала всіх присутніх з наступаючими святами. Вона зазначила, що нині діти України,  замість іграшок, просять у Святого Миколая  миру і спокою на рідній землі, тож нехай здійсняться всі бажання і запанує довгоочікуваний мир.

Категорія: Події | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ