Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Січень » 20 » Добра справа – завжди об’єднує людей: підсумки програми культурного обміну "Різдво в Карпатах: Схід і Захід разом на Рожнятівщині"
16:33
Добра справа – завжди об’єднує людей: підсумки програми культурного обміну "Різдво в Карпатах: Схід і Захід разом на Рожнятівщині"

     19 січня 2015 року у день християнського свята Хрещення Господнього у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки зібрались численні гості – сім’ї громад району, які в період Різдвяних свят 2015 року у своїх домівках приймали дітей зі Сходу.
     У цей день  відбулось підбиття підсумків програми культурного обміну «Різдво в Карпатах: Схід і Захід разом на Рожнятівщині». Сказати слова вдячності, вручити подяки і привітати всіх, хто долучився до організації і проведення цієї важливої і такої необхідної у цей непростий для України час місії, до бібліотеки завітали керівник апарату Рожнятівської районної державної адміністрації Ірина Михайлівна Сагайдак, голова районної ради Назарій Іванович Іванів, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Марина Володимирівна Паламар, начальник відділу освіти РДА Роман Романович Стоцький, голови сільських рад, освітяни, духовенство,  представники громадських організацій, активісти громадського життя краю.

     Цього року на Рожнятівщину прибуло 96 дітей та 12 керівників. Дітям з Харківщини двері своїх домівок гостинно відчинили родини громад Рожнятова, Брошнева-Осади, Перегінського, В. Стутина, Крехович, Лоп’янки, Н. Струтина,Петранки, Сваричева, Рівні, Ясеня.
     Молитвою та благословенням розпочав святкове дійство декан Рожнятівського протопресвітеріату УГКЦ о. Василь Пастух у співслужінні з о. Богданом Головчаком, о. Володимиром Майкою та о. Дмитром Халусом. 

     Дні перебування дітей із Харківської області  на Рожнятівщині пролетіли весело і насичено. За цей час для них організовувались різнопланові заходи: колядки, зустрічі, екскурсії, майстер-класи, презентації, спортивні змагання тощо. Враженнями про те, як зустрічали маленьких гостей та їх керівників у своїх громадах, як організовували їхнє дозвілля, а також про найцікавіші та найзворушливіші моменти перебування дітей  у бойківських родинах ділилися з присутніми:

  • Гладенький Василь Васильович – від громади селища Брошнів-Осада;

  • директор Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Володимирівна Слабінога – від громади селища Рожнятів;

  • директор Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло Васильович Локатир – від громади с. Сваричів;

  • завідуюча сільським клубом Ірина Семенівна Павлів – від громади села Креховичі;

  • бібліотекар  Перегінської міської бібліотеки Надія Петрівна Люклян – від громади селища Перегінське;

  • сільський Голова Володимир Михайлович Урядко  – від громади села Верхній Струтин;

  • директор Петранківського Народного Дому Микитчук Ярослав Іванович – від громади села Петранка;

  • завуч Ясенської Зош І-ІІІ ступенів Рараговська Тетяна Данилівна – від громади села Ясень.

     Основна думка, що звучала у виступах це те, що всіх поріднило Різдво, поріднила наша віра, звичаї і традиції. Всі разом колядували, відпочивали, ділились планами і мріяли про майбутні зустрічі.
     Гості світлиці мали змогу почути не тільки цікаві розповіді про незабутні моменти спілкування, яскраві враження, але й переглянути презентацію світлин з кожного населеного пункту та родинні фотографії під час Святої вечері, колядок та щедрівок. 
     Пісенними подарунками вітали гостей бібліотечної світлиці народний аматорський вокальний ансамбль Рожнятівського Народного Дому «Русинка» (керівник Леся Милів), молодіжний квартет церкви Вознесіння Христового смт. Брошнів-Осада та чоловічий гурт Брошнів-Осадського НД. У їх виконанні звучали старовинні щедрівки, колядки та віншування на прославу Новонародженого Ісуса Христа, принесли радість цього свята до кожного серця, хто прийшов у цей день на незабутню зустріч.

    

     На завершення о. Дмитро Халус сказав, що всі, хто в більшій чи меншій мірі спричинився до цієї акції – склав перед Всевишнім іспит на людяність і християнство, а також додав подячні слова на адресу кожної християнської родини, що долучилася до цієї благородної справи, побажав здоров’я, радості, достатку і миру всім і кожному на МНОГІЇ І БЛАГІЇ ЛІТА!

Більше інформації  про перебування дітей з Харківської області на Рожнятівщині читайте на сайті http://ww2.gov.if.ua/rojnyatynska/ua/news/detail/34372.htm

Категорія: Події | Переглядів: 1112 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ