Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Червень » 3 » Доброчинність Тараса Возняка: український культуролог подарував свої книги Рожнятівській бібліотеці
14:30
Доброчинність Тараса Возняка: український культуролог подарував свої книги Рожнятівській бібліотеці

      Книга – найкращий подарунок для бібліотеки, а особливо від автора-земляка. Днями фонд Рожнятівської центральної бібліотеки поповнився чудовим подарунком від нашого земляка, відомого українського культуролога Тараса Возняка. Дарунок – це шість, чудово оформлених, книг, які вийшли у Київському видавництві «Дух і література» в 2017 році. До підбірки увійшли: «Філософічні есе», «Культурологічні есе», «Політологічні есе», «О-мовлення місця», «Бруно Шульц. Повернення» та книга «Judaica Galiciensia». 

     Серія книг українського культуролога, політолога, головного редактора і засновника Незалежного культурологічного журналу «Ї», генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького Тараса Возняка показує несподівані ракурси погляду на події чи явища культури як сучасного світу, так і світів далеких у часі та просторі. Автор подає свої порівняння, паралелі, аналіз, висновки, спостереження… Він висвітлює проблеми громадянського суспільства, прав людини, міжетнічних відносин, транскордонної співпраці, мультикультуралізму, європейської інтеграції, що реконструюють локальні ідентичності Галичини, Волині, Закарпаття, Буковини. Тарас Возняк програмно відтворює вже практично неіснуючі польський, єврейський та вірменський культурні ландшафти краю.
     Цікавим є той факт, що у книзі «Judaica Galiciensia», автор у розділі «Шлях до Юліана Стрийковського» подає історичний матеріал про історію нашого селища – «Рожнятів», що, безперечно, буде цінним для краєзнавчих розвідок. Відповідаючи на питання Ізабелли Хруслінської, у вступному слові до видання Тарас Возняк говорить: «…Моє зацікавлення гебрайським фрагментом галицького культурного шару пов’язане зі спробами повернення до своєї галицької ідентичності, відбудови її у всьому багатстві та різноманітності…»

     Кожна, подарована автором книга, є унікальною, вона читається легко , із захопленням і обов’язково знайде свого поціновувача.

     Запрошуємо наших краян скористатися дарунком автора і ознайомитися з унікальними книгами українського культуролога Тараса Возняка.

Довідка: ВОЗНЯК ТАРАС СТЕПАНОВИЧ – філософ, політолог та культуролог. 
     Народився 11 травня 1957 року в с. Сваричів Рожнятівського району. Згодом родина осіла в містечку Брошнів-Осада. Закінчив Львівський політехнічний інститут (1974-1979). Після служби в армії працював інженером з 1983-1991рр. на Львівському заводі фрезерних верстатів.
      1996-1999 рр. – голова ради видавничих програм фонду «Відродження». 1994-2002 рр. – начальник відділу міжнародних зв’язків у Львові, член Національного комітету з премій України ім. Т. Шевченка (10.2001-11.2005), співзасновник культурологічного журналу «Ї», член Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ІКОМОС, англ. ICOMOS), член Українсько-польського Форуму при міністрах закордонних справ України та Польщі.
     З 2016 року – генеральний директор Львівської національної галереї ім. Б. Г. Возницького; з 2017-дотепер — член Українсько-польського Форуму при міністрах закордонних справ України та Польщі.
     Автор більш ніж 500 публікацій в українській та закордонній пресі, численних статей з питань філософії, політології, культурології. 
     Нагороджений громадською відзнакою «Лицар Галичини» в номінації «Громадський діяч» (2001 р.), відзнакою «20 років Львівської обласної ради народних депутатів першого демократичного скликання» (2010 р.), відзнакою міського голови Львова «Почесний знак Святого Юрія» (2011 р.), Золотим Хрестом Заслуги Республіки Польща (2014), Відзнакою польсько-української фундації імені Ігнація Яна Падеревського (2014).

Категорія: Події | Переглядів: 411 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ