Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Дружня зустріч із художницею Мирославою Площанською
15:23
Дружня зустріч із художницею Мирославою Площанською

     Споглядаючи витвір мистецтва, мало хто з нас замислюється, скільки майстерності , внутрішньої сили, натхнення, наснаги потрібно художнику, для того, щоб народити справжній мистецький твір. Особливо коли це стосується іконопису.
     Художнику-реставратору Мирославі Площанській в руки Господь вклав неперевершений талант іконописця, а душу наповнив тонким відчуттям божественної краси українських ікон, їх духовної величі і таїни, що пробуджують душі, а ще наділив любов’ю, яка розбудила в мисткині бажання творити справжнісінькі шедеври. 
     Більше місяця в приміщенні Рожнятівської районної бібліотеки проходила виставка авторських ікон художниці Мирослави Площанської зі Львова. Правда, коріння молодої, але вже досвідченої іконописиці наше, адже батько Мирослави – відомий скульптор-монументаліст з Рожнятова Михайло Площанський.
     19 листопада 2015 року  художниця-реставратор разом із своєю сестрою Богданою, яка займається графікою, відвідали Рожнятівську книгозбірню. 

     Під час зустрічі Мирослава та Богдана Площанські здійснили екскурсії в Рожнятівський краєзнавчий музей «Бойківщина»

        

     Музей відкрито в 2004 році під час святкування на Рожнятівщині Другого міжнародного фестивалю «Бойківська ватра-2004». Він розташований у старовинному будинку, який побудував на початку 20 століття український граф Думка. За радянських часів тут знаходився суд, а потім – музей художника Володимира Харченка, картини якого – серед експонатів музею. Виставка вернісаж «По рідному краю» художника В. Харченка експонується також у районній бібліотеці. 
     Цікавою для молодих талановитих Львівянок була екскурсія і в «Retro-бібліотеку», яка відкрилася в Рожнятівській районній бібліотеці в червні 2015 року. 

        

      Гості «Retro-бібліотеки» з цікавістю переглядали експонати, що збиралися впродовж багатьох років. Гостей зацікавили стародруки, відтворене «робоче місце бібліотекаря» 50-60 років минулого століття, технічні засоби минулого століття – перші фільмоскопи, діапроектори, програвачі, ротатори, засоби зв’язку, а ще колекція діафільмів та вінілових платівок. Особливу увагу гостей привернула історія бібліотек Рожнятівщини у світлинах.
      На завершення зустрічі директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак щиро подякувала Мирославі Площанській за плідну співпрацю, відданість обраній справі, особистий внесок у розвиток українського іконопису.

      Звертаючись до молодої художниці, Марія Рибчак сказала: «Завдяки вашому таланту і чуйному відношенню до улюбленої справи, пані Мирославо, користувачі нашої бібліотеки торкнулися серцем до світу високого мистецтва іконопису, отримали духовну підтримку у цей непростий час.  Тож маємо  впевненість на подальшу плідну співпрацю з Вами та вашою творчою  родиною. Щиро дякуємо за вашу працьовитість, терпіння, готовність до жертовної праці, а також бажаємо вам міцного здоров'я, оптимізму, благополуччя та успіхів у вашій нелегкій, але такій важливій справі». Навзаєм Мирослава Площанська поділилася своїм баченням зв’язку сучасного іконопису з минулим, усвідомленням неперервності традицій українського іконопису, а також своїми планами та задумами на майбутнє.

Категорія: Події | Переглядів: 868 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ