Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Лютий » 16 » Духовно-доброчинна акція «Молитвою і доброю справою зупинимо війну»
17:12
Духовно-доброчинна акція «Молитвою і доброю справою зупинимо війну»

«Так, Господи Боже, Спасителю наш, повстань на допомогу нам
і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти…» 

Із Молитви в дні неспокою та нашестя ворогів

     16 лютого 2017 року бібліотекарі Рожнятівщини провели духовно-доброчинну акцію «Молитвою і доброю справою зупинимо війну». 

     Ідея проведення даної акції зародилась під час зустрічей з отцем-капеланом Іваном Креховецьким, який, до речі, є бажаним і частим гостем бібліотечної світлиці Рожнятівської бібліотеки. У своїх розповідях отець докладно зупинявся на проблемах, потребах, особливостях прифронтового життя наших захисників у зоні АТО, адже побував там із капеланським служінням уже багато разів. І цими днями він знову від’їжджає на Схід України. Спільно вирішили долучитися до молитви за мир в Україні, за наше воїнство і провести таку духовно-доброчинну акцію.
     Підготовка до акції проводилась заздалегідь: на зібрані пожертви бібліотекарів централізованої бібліотечної системи придбали для воїнів АТО необхідні засоби особистої гігієни. А так, як отець-капелан по дорозі в зону АТО відвідує дитячі будинки, сиротинці – вирішили зібрати для дітей ще і дитячу літературу, а також книги для бійців ЗСУ.

   

     Цього ж дня у храмі Вознесіння Господнього селища Брошнів-Осада бібліотечні працівники на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Рибчак взяли участь у Божественній літургії за мир і спокій в Україні, здоров’я воїнів АТО, волонтерів, медиків, капеланів.

   

     На завершення літургії настоятель храму о. Іван, звертаючись до вірян, сказав: «Ми сьогодні щиро молилися, щоби Богородиця своїм Святим Покровом захистила наших синів від смертоносної зброї, щоб поранені якнайшвидше одужували, щоб ніколи не здійснилися злі наміри у ворогів нашої Неньки-України, а ті, що загинули в бою – «оселились, де праведні спочивають». По завершенні літургії священик вручив всім присутнім у храмі стрітенські свічки та образки. 

     До спільної молитви, разом з бібліотекарями, долучилися поетеса Галина Пухта, ветеран бібліотечної ниви Катерина Пухта, репортер районної газети «Новини Підгір’я» Мирослава Кузюк, краєзнавець та громадський діяч Володимир Борович. Він щиро подякував отцю-капелану за спільну молитву, за велике подвижницьке служіння серед військових та на бойових позиціях в зоні АТО. Директор Рожнятівської бібліотеки Марія Рибчак додала, що ця духовно-доброчинна акція є добрим прикладом для наслідування і виразила надію, що вона буде продовжуватись. Вона побажала отцю Івану завжди відчувати духовну і молитовну підтримку громади і благополучно здійснити місію капелана. 

     Останні тижні були позначені найбільшими за останні два роки кровопролитними боями на Сході України, але спільна молитва додала всім впевненості в тому, що всі наші прохання будуть вислухані. Адже впродовж усього нашого життя ми не раз переконуємось, що після кожної тривалої і щирої молитви, в той чи інший спосіб, сповняються Христові слова: «Просіть, і дасться вам; шукайте і знайдете; стукайте, і відчинять вам» (Мт. 7,7).

Переглядів: 1121 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ