Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Січень » 23 » Єднаймось! У Рожнятові пройшла акція за мир , свободу і боротьбу проти тероризму
09:49
Єднаймось! У Рожнятові пройшла акція за мир , свободу і боротьбу проти тероризму

     22 січня 2015 року, у День Соборності України, у Рожнятові, на площі Єдності, відбулась акція "Єднаймося проти тероризму". Дійство відбулось з нагоди відзначення Дня Соборності України, 25-річчя Живого Ланцюга та вшанування річниці пам’яті перших героїв Небесної Сотні. Основна мета заходу – підтримка народу Франції в боротьбі проти насильства і тероризму “Єднаймося проти тероризму” та маршу миру в Україні “Я-Волноваха”.
     Захід відбувся за участю представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, депутатів, громадськості, духовенства, активістів Революції Гідності, представників громад району, молоді. Долучились до заходу і працівники Рожнятівської центральної районної та дитячої бібліотек. Готуючись до цієї акції, голова творчого молодіжного об’єднання "Пропелер", художник ЦБС Владислав Михайлів розробив авторські логотипи, які були використані під час акції.

     Відкрив дійство молитвою та благословенням декан Рожнятівського деканату о. Василь Пастух.

     «Тероризм проник у всі куточки нашої землі, він розповзається і тепер, ця зла сила прийшла до наших домівок, вона підстерігає кожного з нас. Тому ми повинні об’єднатися у спільній боротьбі проти ворога,стати, як один, у цій нелегкій справі. Євромайдан, Небесна Сотня, окупація Криму, війна на Сході держави, Волноваха, Донецький аеропорт, - це нові трагічні сторінки історії нашої держави. Тому ніхто не може бути нині байдужим», – такі слова звучали над площею з уст селищного голови Василя Степановича Мацевки, голови районної ради Назарія Івановича Іваніва, директора територіального центру соціального захисту населення Мар’яна Мар’яновича Бардяка. Зворушили присутніх спогади про перші жертви Революції Гідності, що сталися саме у День Соборності України рівно рік тому, активіста Євромайдану Василя Ярославовича Рибчака. Сотник Майдану закликав пам’ятати кожного, хто поклав свої голови за волю і незалежність України, не миритися з тероризмом. Віршем про пророчі слова «Заповіту» Шевченка звернулась до учасників акції громадська активістка Тетяна Романова. Сповнені патріотизму лунали над площею пісні у виконанні переможця багатьох пісенних конкурсів і фестивалів Назарія Яцишина та народного аматорського гурту «Братове» Перегінського Народного Дому (музичний керівник Ярослав Люльчак). Додав піднесеного різдвяного духу і виступ хору церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Ілемня (регент Михайло Пилипів). У його виконанні прозвучали давні колядки та вінчування. Відтак відбулась передача естафети: дерево, що символізує рід український тепер прибуде на Долинщину.
     На завершення акції, подавши одне одному руку,озброївшись плакатами "Ні тероризму", "Єднаймось!" всі пройшли мирною ходою безперервним ланцюгом вулицями Рожнятова. Йдучи під синьо-жовтими знаменами, всі одностайно вигукували "Україна єдина!"

         

     У цей знаковий зимовий день сотні краян прийшовши на площу Єдності селища Рожнятів, у єдиному пориві, спільній молитві ще раз підтвердили –"У єдності сила народу!" 

Категорія: Події | Переглядів: 802 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ