Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Герої наші, вдячність Вам й уклін, Ви пробудили дух свободи в людях
12:44
Герої наші, вдячність Вам й уклін, Ви пробудили дух свободи в людях

     22 листопада 2015 року, після Богослужінь у церквах, громада села Сваричів зібралася біля пам’ятного знаку «В честь усіх, хто віддав своє життя за свободу, незалежність і цілісність України», де отець Андрій Балабух та отець Богдан Головчак відправили панахиду за славними Героями Небесної Сотні та всіма загиблими за волю і єдність нашої держави.

     Жителі села Сваричів, які з надією на нове життя, за волю і справедливість стояли на Майдані, під керівництвом педагога-художника Андрія Йосиповича Марчука розмалювали зовнішню стіну сільського клубу. На фоні величного синьо-жовтого стягу зображено символ волі українського народу – тризуб. Тут червоніє гроно калини, тут стигле колосся  переплелося з польовими квітами. Ця стіна стала не тільки проявом патріотизму хлопців-майданівців, а й окрасою центральної площі села. Саме цього листопадового дня отець Андрій та отець Богдан окропили зображений на стіні прапор України.

    

      Працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки спільно з учнями Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ст. (під керівництвом вчителя Тамари Миколаївни Гриців) підготували годину-реквієм «Герої наші, вдячність Вам й уклін, Ви пробудили дух свободи в людях» з нагоди відзначення другої річниці Революції гідності та Дня Гідності і Свободи.
      Прозвучав Державний Гімн України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і цілісність України.
     Майдан… Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це прагнення жити по-новому. За це прагнення Україна заплатила більше сотні людських життів та кілька сотень покалічених людей. Страшна ціна. Революція людської гідності. Саме так назвали ці буремні дні боротьби нашого народу.
      В першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх… Страх померти. В першій частині години-реквієму працівники районної бібліотеки повели присутніх у світ гірких і болючих спогадів про Революцію гідності: згадали хлопців, що без бронежилетів, у пластикових касках, прикриті самими дерев'яними щитами, захищали барикади на Інститутській, Європейській, Прорізній, що лежали засніжені на сходах Генпрокуратури; про жінок, які відправляли своїх чоловіків на Майдан і плакали, бо відпускати страшно, а не відпустити ще страшніше; про відвагу волонтерів; про гідність священиків, які показали, що церква з народом. 
      Другу частину години-реквієму підготували учні Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ст. Вони пройшлися історичними стежками Майдану, згадали поіменно усіх Героїв Небесної Сотні, співали патріотичні пісні, прочитали поезії, народжені в часі Революції гідності.

        

      На завершення присутні переглянули документальний фільм «Палаюча зима».
     Майдан – це величезний мирний протест українців, це революція у свідомості нашого народу, це приклад самоорганізації людей, які повірили у власні сили і вийшли відстояти свою позицію.
     Український народ на всіх етапах боротьби за незалежність відчував потребу чистої молитви, яка допомагала вистояти і не падати духом. І сьогодні, з твердою вірою і щирою молитвою на устах, ми боремося за краще майбуття нашої країни. Віримо, що з Божою допомогою Україна переможе агресора і на нашій рідній землі запанує мир.

Категорія: Події | Переглядів: 1034 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ