Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Грудень » 14 » Година історичної правди «Чорнобиль не має минулого часу»
15:05
Година історичної правди «Чорнобиль не має минулого часу»

Ой, вижити б тобі, коханий краю,
Зцілитись киснем  – чистим, як сльоза…
А тим часом, у тім чудеснім гаю,
Паде отрутою чорнобильська роса…

Леся Шмигельська

     14 грудня 2018 року з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулась година історичної правди «Чорнобиль не має минулого часу» 

     Цього дня в знак пам’яті за померлими земляками, що віддали своє життя під час ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, чорнобильці-ліквідатори Рожнятівщини традиційно помолилися біля каплички пам'яті про померлих ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС, що споруджена на території філії Рожнятівського РЕМ ПАТ «Прикарпаттяобленерго», а потім взяли участь у Святій літургії у церкві Різдва Христового, яку очолив отець-декан Василь Пастух.
     Відтак, за традицією, дружною родиною, члени Рожнятівської районної «Спілки Чорнобиль» завітали до світлиці районної бібліотеки.

     На зустрічі йшло про те, що вже 32 роки минуло з того часу, як 26 квітня 1986 року сталася страшна трагедія. Надто дорогою ціною заплатив й ще заплатить український народ за аварію на ЧАЕС. Кожного року сім’я ліквідаторів щораз стає меншою. Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто пішов в інші світи, сказавши своє вагоме слово в у боротьбі з радіацією.
     Щирим вітальним словом до побратимів-ліквідаторів звернувся голова спілки Іван Павлович Дженджера. Він подякував всім за небайдужість та побажав міцного здоров’я та щасливих Різдвяних і новорічних свят.

      З побажаннями міцного здоров’я, родинного благополуччя, усяких гараздів до присутніх звернулися голова Рожнятівської районної ради Василь Ярославович Рибчак, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина. Вони також висловили щиру подяку за неоціненний подвиг, героїзм і мужність.

     Спогадами про багаторічну співпрацю ділилися заступник начальника Калуського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області Наталія Миколаївна Костюк, начальник управління соціального захисту населення Богдан Васильович Мельник.

     Зі щемом у серці, затамувавши подих слухали присутні спогад Володимира Кіпецького, мешканця  Брошнева-Осади, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який увійшов до краєзнавчої книги «Чорнобиль: пам'ять жива (Спогади ліквідаторів наслідків аварії з Рожнятівщини).
     Гарний, передріздвяний настрій своїм неперевершеним виконанням українських пісень створили для гостей світлиці народний вокальний аматорський гурт «Сусіди» (кер. Володимир Ілиняк) і жіночий вокальний гурт «Калинова вода».

    

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Від щирого серця бажаємо Вам і Вашим близьким міцного здоров’я, терпіння, щастя та усіх благ. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років!

Категорія: Події | Переглядів: 750 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ