Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Квітень » 26 » Година історичної правди «Чорнобиль: правда жива»
13:52
Година історичної правди «Чорнобиль: правда жива»

    26 квітня 2017 року у читальному залі Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулась година історичної правди «Чорнобиль: правда жива», присвячена 31-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. 

  

     На зустріч до бібліотеки завітали ліквідатори атомного лиха – члени «Спілки Чорнобиль» Рожнятівщини, очільники районної влади – голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови Олег Понайда, керівник апарату Рожнятівської РДА Ірина Сагайдак, начальник управління соціального захисту населення Богдан Мельник, представники громадських організацій, активісти громадського життя краю.
     Поминальною молитвою розпочав зустріч о. Роман Наритник. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів, пішов в інші світи, сказавши своє вагоме слово в у боротьбі з радіацією.

     Про будні і свята спілчан розповів голова спілки Іван Дженджера.

     Під час зустрічі відбулась презентація сигнального примірника краєзнавчої книги «Чорнобиль: правда жива (Із свідчень ліквідаторів Рожнятівщини)». Видання створено для того, щоб за допомогою спогадів тих, хто був ліквідатором аварії на ЧАЕС показати, як це було насправді. Адже за тридцять років, що минули з часу трагедії, виросло нове покоління. Що вони знають про лихо, з яким боролися їхні батьки і діди, захистивши, від невидимого ворога – радіації? Що знають про подвиг своїх земляків-рожнятівців, які одними з перших стали у стрій ліквідаторів наслідків аварії? На ці та інші питання дасть відповідь це видання.

      На завершення зустрічі до ліквідаторів зі словами шани, поваги і вдячності за героїзм, мужність звернувся голова районної ради Василь Рибчак. Він побажав усім міцного здоров’я, родинного благополуччя, мирного неба над головою.

     На зустрічі прозвучали пісня у виконанні Наталії Мазничко та Адріани Мельник, а Марія Савків прочитала вірш Ірини Жиленко «Похорон». 

  

     До річниці Чорнобильської трагедії у бібліотеці оформлено книжкову виставку-реквієм «Чорнобиль – біль і скорбота України». 

 

Переглядів: 801 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ