Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Січень » 29 » Година пам’яті Героїв Крут «За Україну віддали юнацьке життя»
15:39
Година пам’яті Героїв Крут «За Україну віддали юнацьке життя»

     Минуло 102 роки відколи відбувся знаменитий за своєю трагічністю і героїзмом бій під Крутами. Загинули славні молоді люди. Вони спочили і навіки поховані на Аскольдовій могилі у Києві та їхній подвиг ми не забудемо ніколи. Герої Крут покриті невмирущою славою, легендарною славою. 29 січня 2020 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки провели годину пам’яті Героїв Крут «За Україну віддали юнацьке життя».

      Молитвою та Божим благословенням розпочав годину пам'яті Героїв Крут отець декан Василь Пастух. На тернистому шляху України до волі, в різні історичні часи, багато Героїв поклали життя на вівтар свободи. Хвилиною мовчання на заході вшанували пам’ять юних героїв Крут, Героїв сьогодення і минулого та всіх борців за волю України, які загинули. Крутянські герої помирали з кличем «Хай живе вільна Україна!» і цей клич вони крізь роки передають Героям Майдану, воїнам АТО для продовження боротьби за свободу і єдність рідної України. 

     Ведуча заходу завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак зробила короткий історичний екскурс у 1918 рік, прочитала спогади Івана Шарого, який брав участь у бою під Крутами, спогади українського письменника, журналіста і публіциста Уласа Самчука, який ще тоді розумів, що ворог у нас завжди той самий і суне він на Україну. Присутні переглянули відеосюжет про бій під Крутами. 

     Говорили про подвиг юних Героїв Крут, ділилися своїми думками голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина, учасник бойових дій на Сході України, старший пластун-сеньйор Василь Гладенький.

 

     В цей день по-особливому звучала пісня «Заспіваймо пісню за Україну» у проникливому виконанні лауреата багатьох конкурсів і фестивалів, методиста Рожнятівського РНД  Ірини Томків.

      Юні Герої Крут принесли себе в офіру Батьківщині.  Вони мали великі плани на майбутнє, мали люблячі родини, відданих друзів, вони мріяли про вільну Україну... Пам’ятайте про подвиг Героїв Крут!

Категорія: Події | Переглядів: 2016 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ