Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Січень » 21 » Зимові замальовки і магія коляди у творчості членів літературного об’єднання «Горгани»
16:12
Зимові замальовки і магія коляди у творчості членів літературного об’єднання «Горгани»

     21 січня 2020 року в культурно-громадському центрі Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулося перше в цьому році засідання літературного об’єднання «Горгани».

     Розпочав засідання голова літературного об’єднання «Горгани», письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, ім. Ярослава Дорошенка, ім. Марійки Підгірянки та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів. Він відзвітував за минулий рік, підбивши підсумки творчих здобутків горганівців у 2019 році, окреслив план роботи на цей рік, представив цікавий матеріал про головні стилістичні фігури такі як, анафора, епіфора, антитеза, градація, рефрен та інші. Любомир Львович також розповів про свою нову вже двадцять восьму у творчому доробку книгу, яку готує до друку, і прочитав поему «Дід Василь Сова».

      Зимова пора захоплює, зачаровує, надихає на творчість. Художнім словом і пером неперевершено намалювали зимові замальовки члени літературного об’єднання «Горгани», які у своїх поезіях передали дух Різдва, магію коляди, красу білосніжних пейзажів, відтворили звичаї і обряди величних зимових свят. Прочитали свої вірші поетеса, член НСПУ Наталя Данилюк «На хвильку вимкнути рутину», «А кутя в полумиску, як зорі», поети Світлана Діденко «Сьогодні всі стежки ведуть в вертеп», Ольга Мацьків «В передчутті Різдва», «В одкровенні зими», Надія Бардяк «Христос родився!», «Наснилась мама», Мар’яна Король «А за вікном сніжить», «Кружляють сніжинки в повільному вальсі». Зіна Смик прочитала свою прозу про зимову красу на цьогорічне Водохреща і заколядувала авторську колядку «Вифлиємська зоря ясно засвітила», яку написала для колядників рідного села Ясень. Володимир Кондур представив прозу про двох друзів Іванка і Василька, де піднімає болючі для нашого регіону спогади про ті часи, коли забороняли колядувати, доносили на тих, хто прославляв народження Божого дитяти. 
     В цей день також звучали громадянсько-патріотичні, духовні, філософські вірші Володимира Кондура «Майдани. Акції. Хода нової ери», Наталі Соломчак «Боже милий, дай нам сили», «Батьківська хата», Мар’яни Король «Сиві тумани ген понад горою», Уляни Матіїв «Між лабіринтів загублених літ», «Я жила чорними літерами на білих сторінках життя», лірика Світлани Діденко «Між нами непорозуміння», «Здаля лунала пісня скрипаля», Ольги Мацьків «Не залишай саму», Наталі Соломчак «Наша зустріч», «Не звинувачуй». Ольга Парадовська прочитала свій прозовий твір про студентські роки «Дикий мед». Ярослав Люльчак заспівав дві свої нові пісні «Рідні гори Карпати мої», «Перше кохання» і розказав авторську гумореску.

   

     На завершення творча родина горганівців і директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ привітали січневих іменинників Любомира Михайліва і Ольгу Мацьків з Днем народження і побажали здоров’я, натхнення, нових творчих злетів, успіхів у всіх починаннях та всіх благ.

Категорія: Події | Переглядів: 799 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ