Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Громадою села на зустріч із поетичним словом о. Дмитра Халуса
15:08
Громадою села на зустріч із поетичним словом о. Дмитра Халуса
    25 листопада 2012 року у селі Верхній Струтин в приміщенні Народного Дому відбулось літературно-мистецьке свято «В любові до Бога, з любов’ю до брата», де було презентовано поетичну збірку пароха села о. Дмитра Халуса «З літа в осінь».
     Впродовж свята автор читав власні вірші, ділився своїми бентежними спогадами про далекі дитинство і юність, теплоту родинного вогнища, задумами, розповів як народжуються вірші, байки. «Назва збірки – це привід ще раз задуматись над сенсом нашого життя, бо життя – це справді неповторна мить і тому треба ним дорожити і прожити його з гідністю, з вірою у Бога» – підсумував свій виступ автор презентованої збірки.
     «Вірші о. Дмитра Халуса пронизані світлою вірою і великою любов’ю до Бога», – зазначив у своєму виступі настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. В. Струтин о. Михайло Дарвай. Своїми враженнями від почутого ділилися сільський голова Урядко Володимир Васильович, депутат районної ради Боркович Михайло Володимирович, депутат сільської ради Бачкур Богдан Миколайович, вчитель-катехит місцевої школи Боркович Лідія Миколаївна. Зі словами вдячності за велике і добре серце, за нову книгу, яка поповнить книжкові фонди книгозбірень звернулася до автора завідуюча сільською бібліотекою Урядко Галина Адамівна.
         
         
     Зворушливою на святі була мить, коли о. Дмитра вітала вся його родина, діти, онучки, а дочка Христина проникливо прочитала вірш свого батька про село Верхній Струтин.
     Нікого з присутніх на святі не залишили байдужими лірика, філософія, громадська позиція поета о. Дмитра Халуса.
     В цей день у сільській громаді було подвійне свято, адже презентація поетичної збірки відбувалась в день, коли о. Дмитро святкував свій День народження. З цього приводу було багато квітів, звучали щирі слова привітань, вдячності та побажань нових творчих злетів.
     Літературно-мистецьке свято організували працівники Рожнятівської центральної бібліотеки спільно з Народним Домом та бібліотекою с. В. Струтин. До організації свята також долучилися актив громади села, вчителі Верхньострутинської ЗОШ І-ІІ ступенів, молодь.
     Високе поетичне слово перепліталось піснями у виконанні талановитої молоді села, учасників багатьох пісенних конкурсів та фестивалів Сідика Назара, Бігун Наталії, Зварич Тетяни. А щоб свято вдалось «на відмінно» особливо постарався звукооператор Мазничка Мар’ян.
   
     Свято завершилось, а мешканці села ще довго не розходились, бо поетичне слово направду має велику силу і воно служить людям.
Категорія: Події | Переглядів: 1406 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ