Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Лютий » 1 » Ідея нації – свобода і справедливість: 89-та річниця створення ОУН
16:56
Ідея нації – свобода і справедливість: 89-та річниця створення ОУН

     1 лютого 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулися історична година «Ідея нації – свобода і справедливість» та круглий стіл до 89-ї річниці створення ОУН за участі представників Братства УПА на чолі з головою Романом Коренем, воїнів АТО, представників місцевої влади, депутатів Рожнятівської і Долинської районних рад, сільських голів, громадсько-політичних діячів та національно свідомих представників громад району. 

     Герої минулих поколінь заслужили на світлу пам’ять сучасників. Ставши на шлях Національної революції, вони зробили свій вибір по той бік безпечного життя, а ідеалістичний чин штовхав їх на подвиги. Працівники бібліотеки зробили короткий екскурс у минуле, згадавши визначні постаті національно-визвольних змагань, та зазначили, що сьогодні ми продовжуємо справу героїв-націоналістів і прагнемо завершити їхню боротьбу…
      Про героїчний чин, національний дух, мужність і відвагу героїв минувшини і сучасних героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, яких оповила легендарною славою українська нація, говорили голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда.

     У неперевешеному виконанні художнього керівника Рожнятівського РНД  Мар’яни Мельник прозвучали пісні «Нас весна не там зустріла…» і «Моя Україна».

      Ініціатор цієї зустрічі, начальник територіального центру обслуговування населення, голова районної організації КУН Мар’ян Мар’янович Бардяк провів круглий стіл, на якому обговорювалося багато важливих питань, зокрема, питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді, залучення їх до патріотичниих заходів і догляду за могилами повстанців, до спорту і туризму, до військового вишколу під керівництвом воїнів АТО. Йшлося також про пошук і відновлення місць останнього спочинку вояків УПА на теренах нашого краю, встановлення хрестів і пам’ятників, відновлення криївок. Відбувся конструктивний діалог між владою і громадою, кожен з присутніх поділився своїми думками і враженнями, внесено ряд цікавих пропозицій, щоб досягти поставленої мети.   

      До 89-ї річниці створення ОУН у бібліотеці організовано книжкову виставку «Боронили землю від фашистів, від поляків і більшовиків, щоб ніколи у селі і в місті не затих народу вільний спів». 
     Присутні переглянули виставку ікон «Небесні охоронці» Мирослави Площанської, яка зараз діє у бібліотеці, і, зарядившись духовним піднесенням, світлом і теплом, яке віє від кожної ікони, разом заколядували і завіншували.

 

Категорія: Події | Переглядів: 989 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ