Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Травень » 29 » Ім’я художника Миколи Качура тепер знають у Пекіні
08:16
Ім’я художника Миколи Качура тепер знають у Пекіні

     Цими днями книжковий фонд Рожнятівської районної бібліотеки поповнився цікавим і рідкісним двомовним виданням «Збірка мистецьких творів Художнього Музею Тараса Шевченка у Пекіні», що вийшла у Пекіні в 2018 році. Над виданням працювали головний укладач Алан Юй, а нагляд здійснив Лі Ген. На 416 сторінках каталогу подається інформація про виставку колекційних робіт видатних майстрів України, що експонуються в Художньому Музеї Тараса Шевченка у Пекіні. 

      Не дивлячись на географічну відстань між державами, мистецтво України та Китаю постійно перебували і продовжують перебувати у взаємному проникненні і збагаченні. Дане видання – це великий вклад у популяризацію творчості Кобзаря. У виданні подаються інформація про художників та кольорові репродукції картин,що зберігаються у Художньому Музеї в Пекіні.
      «Контакти між народами значною мірою встановлюються завдяки діячам культури, які ніби відкривають двері до завжди індивідуального національного світу. Китайська культура, може як ніяка інша, дуже добре розуміє необхідність встановлення такого рівня. Відтак неможливо переоцінити значення видання, яке представить китайцям кращих українських художників, що продовжують шевченківську малярську традицію в українській культурі», – йдеться у вступному слові до видання генерального директора Національного музею Тараса Шевченка, Лауреата Національної премії Тараса Шевченка Дмитра Стуса.
      Та найбільше тішить те, що у розділі «Олійний живопис» даного видання подається біографічна довідка та репродукція картини «Перші дні літа» нашого краянина, талановитого художника і щирого благодійника Миколи Качура.

     Не один рік художника Миколу Качура і районну бібліотеку об’єднують добра співпраця та партнерство. Авторські картини, подаровані митцем, є достойною окрасою бібліотечної світлиці.

      А нещодавно виставкова експозиція книгозбірні збагатилась ще одним художнім шедевром Миколи Качура. Цими днями художник знову здійснив щиросердний вчинок – подарував для районної бібліотеки ще одну свою чудову картину «Монастир у с. Дора» (полотно, олія, 2018 рік).

     Довідка: Микола Качур народився 2 січня 1957 року в селі Шаци Одеської області. Дитячі та юнацькі роки пройшли в м. Долина, де він закінчив художню школу. З дитинства Микола Романович мріяв бути художником, але доля розпорядилась по-іншому – з 1991 року до нині очолює будівельну фірму «Силует», що в Рожнятові. Живописом почав займатися у зрілому віці, але за ці роки вже встиг відкрити вісім персональних виставок, був учасником семи Всеукраїнських художніх виставок.

Шановний Миколо Романовичу! Прийміть щирі слова подяки за вашу подвижницьку працю, велике і добре серце і людяність. Щиро раді за визнання Вашого таланту! Бажаємо Вам творчого натхнення, здійснення задумів і планів, мирного Вам неба та родинного благополуччя.

 

Категорія: Події | Переглядів: 701 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ