Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Червень » 13 » Інноваційний пошук те безперервне навчання – основа розвитку бібліотек
11:43
Інноваційний пошук те безперервне навчання – основа розвитку бібліотек

     12 червня 2014 року бібліотечні працівники Рожнятівської ЦБС провели черговий день професійного спілкування на тему «Інноваційний пошук – основи розвитку бібліотек».
     Безперервна освіта має бути обов’язковою складовою життя фахівців бібліотечного сервісу, а поєднання традиційних форм із творчими новаціями сприятиме більш успішному підвищенню кваліфікації. Ефективною формою фахового навчання є день професійного спілкування.
     Навчальний день відкрила директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. Вона коротко зупинилася на основних завданнях і напрямках роботи бібліотечних установ, реалізація яких покращить оперативне і комфортне обслуговування жителів громад району.

    На зустріч з фахівцями бібліотечних установ району завітала заступник голови районної державної адміністрації Ірина Сагайдак. У своєму зверненні до присутніх вона закликала бібліотекарів активно співпрацювати з місцевими громадами, органами самоврядування, закладами освіти, а на даному етапі долучатись до організації дозвілля та відпочинку дітей у літніх пришкільних оздоровчих таборах.

    Працівники Інтернет-центру центральної районної бібліотеки спільно із фахівцями бібліотек-філій сіл Гриньків, Ясень, Сливки, Закреничне, Цінева та селища Перегінське провели екскурс-подорож «Туристична Рожнятівщина: стежинами рідного краю», з якої присутні дізналися багато нового і цікавого про визначні місця історико-краєзнавчого характеру. Бібліотекар Ясенської шкільної бібліотеки Іванна Годованець продекламувала вірш про село Ясень та легенду про Хрест святої тверезості. До уваги присутніх було представлено цікаву відео презентацію «Мандруємо Лімницею і відкриваємо перлини Рожнятівщини».

      З матеріалами обласного семінару «Інноваційні підходи у формуванні документально-інформаційного сервісу бібліотеки» учасників фахового навчання ознайомила провідний бібліотекар відділу комплектування ЦБС Галина Павлів.
     В рамках обласної акції-естафети з метою популяризації життя і творчості українського письменника-краянина Марка Черемшини /Івана Семанюка/ та з нагоди відзначення 140-річчя від дня народження працівники Перегінської міської бібліотеки провели літературну годину «Я виріс серед співанок, казок та сопілок».

     Зацікавлено слухали працівники бібліотек-філій обговорення книги Володимира Лиса «Соло для Соломії», яке провела для колег завідувачка сектору краєзнавства та національного відродження краю ЦБС Ніна Шищак.
     Вдало використавши мультимедійне обладнання, в цікавій формі провела огляд періодики «Новини, які нас цікавлять» бібліотекар бібліотеки с. Нижній Струтин Ольга Кравців.

     На завершення професійної зустрічі враженнями від бібліотечних взаємовізитів «А як у Вас?» ділилися бібліотекарі Галина Янків (с. Верхній Струтин), Емілія Коваль (с. Погорілець), Лілія Данів (с. Вільхівка), Любов Гошків (с. Дуба), Віра Кульчак (с. Петранка), а також обмінялися інформацією, що цікавого від побаченого у колег запровадять у своїх бібліотеках.

         

     Підсумовуючи побачене і почуте під час фахового навчання, бібліотекарі району стверджують, що «сучасний стан розвитку суспільства ставить високі вимоги до професійних якостей, тому участь у професійному навчанні дає змогу успішно набувати нові знання, формувати і реалізовувати власні нові ідеї».

Категорія: Події | Переглядів: 1174 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ