Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2010 » Липень » 20 » Інтернет в публічній бібліотеці
13:34
Інтернет в публічній бібліотеці
     В нинішньому часі основним завданням публічних бібліотек є надання інформаційних послуг. Ці послуги повинні відповідати місцевим потребам та виходити із соціального та економічного стану регіону, демографічних змін, потреб освітніх і культурних закладів.
     Таку можливість отримали бібліотеки Рожнятівської централізованої бібліотечної системи взявши участь у програмі „Бібліоміст”, яку організувала міжнародна організація IREX.
     IREX – міжнародна неприбуткова організація, яка пропонує лідерство та інноваційні програми, спрямовані на вдосконалення якості освіти, зміцнення незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадянського суспільства.
     Серед 181 заявок бібліотек по Україні було відібрано 17 переможців, серед яких і Рожнятівська централізована бібліотечна система. Перемога в конкурсі програми „Бібліоміст” „Організація нових бібліотечних послуг” дасть можливість обладнати бібліотеки району комп’ютерами та забезпечити користувачів бібліотеки безкоштовним доступом до Інтернету.
    
     15 червня 2010 року в Івано-Франківську проходило відкриття регіонального тренінгового центру програми „Бібліоміст” та проведення круглого столу „Інтернет в публічній бібліотеці. Доступ місцевої громади до електронних ресурсів”. У роботі круглого столу взяли участь Метью - Вандерверф представник програми „Бібліоміст” Вашингтонського офісу програми „Бібліоміст”, Діяна Пайковскі – менеджер з комунікації програми „Бібліоміст” м. Київ, Роман Іваницький – заступник голови ОДА, Зіновій Береговський – перший заступник голови обласної ради, Володимир Федорак – начальник управління культури ОДА, Богдан Микицей – регіональний представник IREX, директори обласних бібліотек, централізованих бібліотечних систем районів області. Рожнятівщину представляли Наталія Мельник – заступник голови РДА з гуманітарних питань, Марія Рибчак – директор централізованої бібліотечної системи, Володимир Борович – селищний голова смт. Брошнів-Осада, Володимир Вагилевич – сільський голова с. Ясень, а також бібліотекарі Рожнятівської центральної бібліотеки, Перегінської та Брошнів-Осадської міських бібліотек, Нижньострутинської та Яcенської сільських бібліотек, які стали переможцями конкурсу програми „Бібліоміст”.
      В ході круглого столу було сказано, що реалізація проекту „Бібліоміст” дасть можливість бібліотекам не тільки забезпечити безкоштовний доступ до мережі Інтернет, але й заявити про себе шляхом створення бібліотечних сайтів та домашніх сторінок в мережі Інтернет, підвищити авторитет книгозбірень серед мешканців району.
     
     Безпосередньо свою роботу тренінговий центр розпочне 12 липня 2010 року з навчання фахівців бібліотек, які беруть участь у програмі „Бібліоміст”.
     В ході реалізації програми бібліотеки дійсно стануть інформаційними центрами, що надають вільний доступ громадськості до якісної інформації та засобів комунікацій.
Категорія: Події | Переглядів: 1266 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ