Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Березень » 29 » Історичний екскурс «Зродились ми великої години»
14:06
Історичний екскурс «Зродились ми великої години»

     29 березня 2018 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки спільно з територіальним центром обслуговування населення провели історичний екскурс «Зродились ми великої години». З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, військової звитяги захисників рідної землі і творців національної державності відзначили 145 років з дня народження українського політичного та громадського діяча, правника, публіциста, основоположника, ідеолога і лідера самостійницької течії українського руху кінця ХІХ-початку ХХ ст. Миколи Міхновського; 135 років з дня народження і 45 років з дня смерті політичного діяча, літературного критика, публіциста, філософа і мислителя, ідеолога і творця теорії українського інтегрального націоналізму Дмитра Донцова; 121 рік з дня народження українського письменника, літературознавця, публіциста, нашого земляка Олеся Бабія; 68 років з дня загибелі політичного і державного діяча, військовика, генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича; 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

     Розпочався історичний екскурс виконанням Гімну України. Працівники бібліотеки згадали фундаторів українського націоналізму Миколу Міхновського, Дмитра Донцова, Олеся Бабія, командира армії безсмертних Романа Шухевича, а також події часів Української революції 1917-1921 років. 
     Про ці визначні постаті в історії України, про їхні погляди та ідеї говорив ініціатор зустрічі, начальник територіального центру обслуговування населення, голова районної організації КУН Мар’ян Мар’янович Бардяк.  

     Прозвучав Гімн ОУН на слова нашого земляка Олеся Бабія «Зродились ми великої години» у виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу українок (кер. Світлана Діденко, муз. кер. Наталія Сагайдак). 

     В бібліотеці організовано книжкову виставку «Солодше нам за волю умирати, як жити в путах, мов німі раби».
     Голова Брошнів-Осадського осередку братства ОУН-УПА Григорій Мостиський нагадав, що 23 травня цього року минає 80 років з дня смерті полковника Армії УНР, команданта УВО, голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН, одного з ідеологів українського націоналізму Євгена Коновальця і заспівав пісню про нього. 
     На завершення Мар’ян Мар’янович запросив всіх до обговорення цікавих ідей проведення історичних і патріотичних заходів, а також весняного балу для людей поважного віку. До обговорення активно долучилися директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак; голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Федорович Абрам; поетеса, голова районного товариства Союзу українок Світлана Діденко з посестрами-союзянками; представники братства УПА із Брошнева-Осади; ініціативна і активна група людей поважного віку. 

Категорія: Події | Переглядів: 934 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ