Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Грудень » 6 » Із правіків ми йдем у правду: зустріч з Оксаною Тебешевською
17:02
Із правіків ми йдем у правду: зустріч з Оксаною Тебешевською

    6 грудня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася творча зустріч з письменницею, педагогом, культурологом, громадсько-політичною діячкою, заслуженим вчителем України, членом Національної спілки письменників України, депутатом Івано-Франківської обласної ради VІ і VІІ демократичних скликань Оксаною Тебешевською. 

   

    Працівники районної бібліотеки розповіли про життєвий шлях Оксани Тебешевської, її творчі здобутки, вчительську працю і просвітянську діяльність, активну громадянську позицію і патріотизм, волонтерську діяльність і захоплення спортом, про чисельні нагороди і відзнаки за багаторічну наполегливу працю.
      Модератором зустрічі була поетеса Галина Пухта, яка є не тільки колегою по перу і землячкою пані Оксани, але й доброю товаришкою. Галина Іванівна провела присутніх творчими стежинами Оксани Тебешевської у формі діалогу з авторкою. 

     Оксані Тебешевській вдається  щедро засівати зерно на педагогічній ниві, активно включатися у громадсько-політичне життя краю і бути таким прекрасним майстром слова. Вона розповіла про своє дитинство, про дідуся, який був січовим стрільцем, про батьків, які привили їй любов до рідної землі, до української пісні. Оксана Степанівна прочитала свої поезії і прозу, відповідала на запитання, поділилася планами на майбутнє.

     Присутні переглянули відео із записами пісень «Жовті ружі», «Їдуть діти в чужу чужину», «Коли прийдеш» на слова Оксани Тебешевської. Музичні вітання дарувало тріо «Талісман» у складі Мар’яни Мельник, Ірини Русин, Руслани Листван.

      Своїми думками і враженнями поділилися заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, заступник голови районної ради, голова Рожнятівської районної організації  ВО «Свобода» Олег Володимирович Понайда.

   

      Від колег по перу з найкращими словами побажань до авторки звернувся письменник, краєзнавець, лауреат багатьох премій, член Національних спілок письменників, краєзнавців і журналістів України Любомир Львович Михайлів.

     Ветеран освітянської ниви Ганна Миколаївна Сагайдак акцентувала на тому, що символічним є те, що зустріч з такою активною просвітянкою Оксаною Тебешевською відбулася напередодні відзначення 150-річчя з часу заснування Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

     На завершення подякували авторці за цікаву і змістовну зустріч та побажали здійснення всіх творчих планів і задумів начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. 

    

     Поціновувачі художнього слова відкрили для себе нові грані творчості Оксани Тебешевської, пізнали її не тільки як добру письменницю, а й як прекрасного педагога, просвітянку, хорошого лідера з активною громадською позицією, справжню патріотку, яка творить і працює на благо України.

Категорія: Події | Переглядів: 794 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ