Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Квітень » 26 » Хай воскресає світ животворящий: 37 років від дня Чорнобильської катастрофи
13:03
Хай воскресає світ животворящий: 37 років від дня Чорнобильської катастрофи

     Чорнобиль 1986 року назавжди увійшов в історію як страшна трагедія, найбільша трагедія епохи. Величезний викид радіації зробив Чорнобиль навіки мертвою зоною, забруднив землю та ріки, забруднив повітря. Сподіваємося, що розуміння допоможе нам ніколи не повторити цих подій, вберегти від подібних подій себе і прийдешні покоління.
      26 квітня 2023 року в світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки зібралися ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та небайдужі люди, які прийшли вшанувати подвиг тих, хто пройшов через усі кола радіаційного пекла задля збереження життя майбутніх поколінь.

     Отець декан Степан Твердохліб відправив панахиду за жертвами Чорнобильської катастрофи, згадавши молитовно всіх, кого забрав вогонь і радіація. Всім присутнім ліквідаторам отець Степан побажав міцного здоров’я, довголіття, Божого захисту і опіки.

      Лихо Чорнобиля забрало і скалічило багато життів. Хвилиною мовчання присутні згадали пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації наслідків аварії, та всіх жертв Чорнобильської катастрофи.
       Чорнобиль став великою бідою для людей, а зараз нашу державу, ніби чорний крук, клює ворог. Тому нам треба молитися чистими і щирими молитвами. Нам усім, усій Україні. Молитися, щоб розколоте небо полум’ям війни стало чистим і мирним над нашими головами, щоб Україна перемогла всіх ворогів і прийшов такий бажаний мир! У виконанні дуету Рожнятівського НД у складі Уляни Локатир і Руслани Листван прозвучала «Молитва за Україну».
      Голова Рожнятівської організації «Спілка Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера нагадав, що вибух реактора на Чорнобильській АЕС тоді сколихнув не тільки Україну, а й всю планету, а хлопці-ліквідатори робили все, щоб зупинити страшне лихо. Він також наголосив, що силою людського духу ми змогли приборкати це невидиме зло і обов’язково зможемо побороти видиме московське зло.

     Заступник голови Рожнятівської селищної ради Василь Степанович Мацевко подякував ліквідаторам аварії на ЧАЕС за їх життєвий подвиг, побажав всім здоров’я, родинного затишку, довгих років життя під мирним небом України!

     37 років віддаляє нас від трагедії і спонукає до роздумів про долю нашої отчої Богом даної землі, про екологічні проблеми. Кожен з нас має жити так, щоб не нашкодити навколишньому світу, щоб зберегти красу природи, щоб допомагати ближньому, любити Батьківщину. Завжди будемо пам’ятати Чорнобиль і зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф. Збережемо Україну для нас самих, для наших дітей, онуків, правнуків, щоб ніколи не перевівся наш родовід! Щоб Україна перемогла всіх ворогів, жила в мирі і процвітала!
      На завершення всі присутні разом виконали Державний Гімн України.

Категорія: Події | Переглядів: 178 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ