Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Березень » 10 » Кобзарю! Знов до тебе я приходжу: в Рожнятові вшанували великого Кобзаря
16:22
Кобзарю! Знов до тебе я приходжу: в Рожнятові вшанували великого Кобзаря

     10 березня 2020 року на вшанування 206-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка у Рожнятові відбулось велелюдне святкове дійство «Вінок пам’яті Кобзарю». 
     Урочистою ходою піднялись до пам’ятника великому Кобзарю, що на шевченковій горі у Рожнятові, представники місцевої влади, установ та організацій, громадсько-політичні діячі, педагоги і учнівська молодь та жителі громад району. Долучився до святкування і колектив Рожнятівської районної центральної бібліотеки на чолі з директором Галиною Курташ.
     Панахиду за світлої пам’яті українським поетом і пророком Тарасом Шевченком відслужив отець Микола Андибур. До підніжжя пам’ятника учні Рожнятівської ЗОШ поклали квіти.
     З пагорба, де в бронзовій задумі стоїть геній українського народу, лунало вітальне слово голови Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, письменника, краєзнавця, журналіста, члена Національних спілок письменників, журналістів та краєзнавців України, лауреата багатьох премій, керівника літературного об’єднання «Горгани», активіста громадського життя краю Любомира Михайліва. У своєму виступі він зазначив, що Шевченко невичерпний і нескінченний, волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Любомир Михайлів коротко зупинився на подіях майже тридцятирічної давнини, завдяки яким було споруджено пам’ятник Шевченку у Рожнятові, а також прочитав авторський вірш-присвяту поету-Кобзарю.

     На святі прозвучали безсмертні музичні твори Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Заповіт» у виконанні народного аматорського хорового колективу Рожнятівського Народного дому під керівництвом Надії Мензатюк.

     По особливому урочисто і проникливо лунали поетичні рядки батька української нації у виконанні переможниці районного конкурсу читців шевченківської поезії Оксани Лунів (с. Князівське).

     Урочистий захід з нагоди вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка «Вінок пам’яті Кобзарю» завершився спільним виконанням національного гімну у супроводі муніципального духового оркестру Рожнятівського районного Народного дому (кер. Юрій Сисак).

     Відтак у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулись Шевченківські читання. Декламували вірші Т. Г. Шевченка членкині Союзу українок Рожнятова на чолі з головою Світланою Діденко. Поетичне шевченкове слово звучало з уст Галини Бабич, Наталії Русин, Галини Шевчук, Уляни Матії та її донечки Даринки. До поетичної акції долучились голова ГО "Бойківський рух Рожнятівщини" Богдан Абрам, поет, краєзнавець Любомир Михайлів, громадська активістка Мирослава Кузюк, директор Рожнятівської ЦБС Галина Курташ.

    

       

В дні перемог і в дні поразок,
Щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.

 

Категорія: Події | Переглядів: 873 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ