Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Грудень » 26 » «Коляда єднає Україну»
15:33
«Коляда єднає Україну»

     25 грудня 2014 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки пройшов підсумковий захід «Коляда єднає Україну» за участю представників місцевої влади, духовенства району, громадських організацій, творчих людей краю, педагогів, представників громад району, меценатів, партнерів та активних користувачів бібліотеки. 
     Відкриваючи передноворічно-різдвяну зустріч, працівники районної бібліотеки зробили невеличкий екскурс сторінками подій, що найбільше вразили і запам’яталися українцям, а також згадали про проекти, акції, цікаві зустрічі, що відбулися в бібліотеці протягом 2014 року. 
      «Цей рік був надзвичайно важким для нашої держави, насичений різними подіями, але маємо надію, що прийдешній рік принесе мир і спокій на нашу рідну землю», – наголосили ведучі свята. Вражаючим продовженням зустрічі став виступ викладачів та учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв, які спільно з Сваричівським колективом «Надвечір’я» підготували тематичний блок «Герої не вмирають», присвячений річниці Революції Гідності. 
     Ведучі заходу: вчитель Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Дзундза та викладач Рожнятівської дитячої школи мистецтв Василь Яцків ще раз нагадали про події, які відбувалися у нашій державі не так давно, незагоєні рани яких болять і досі кожному українцеві. 

     Хвилиною мовчання та спільною молитвою  присутні вшанували пам'ять героїв, які віддали і сьогодні продовжують віддавати своє життя за незалежність і цілісність України..
Зі сльозами на очах та щемом у серці присутні дивилися відео сюжети про події на Майдані у Києві.  Якось по-особливому звучали у цей день пісні «Молитва за Україну», «Ми за мир» у виконанні хору учнів Рожнятівської дитячої школи мистецтв (керівник Руслана Іванишин (Масник)), авторська пісня Оксани Поташник «За горою сонечко сходить» у виконанні колективу «Надвечір'я» (керівник Василь Яцків), «Мамо, не плач» у виконанні Руслани Іванишин (Масник), «Ангел» у виконанні учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Романа Луцика. Вразила всіх присутніх майстерна гра на скрипці викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Світлани Кулічковської та ансамблю скрипалів.

    

    

      Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, живуть у тих, хто продовжує їх справу, живуть доти, поки жива їх справа. А ми маємо бути сьогодні єдині, сильні і мудрі заради кращого майбуття нашої держави.
      У другій частині зустрічі працівники бібліотеки згадали, як у передріздвяний час в кінці 2013 - початку 2014 рр. на Майдані у Києві повсюди лунало «Христос рождається!». Люди колядували і молилися, прославляли Ісуса Христа і просили кращої долі для України. Було чути коляду зі сцени Майдану Незалежності,  в «польовій» каплиці і на барикадах, в Будинку Профспілок і на вулиці Банковій. Тут колядували представники усіх громад  України, які перебували на той час на Майдані у Києві.
     Народний самодіяльний хоровий колектив Союзу українок Рожнятова (голова – Світлана Діденко, музичний керівник –  Ірина Русин) підготував новорічно-різдвяні привітання. Звучали колядки, щедрівки, віншування, найкращі побажання на Різдвяні свята, щоб новонароджений Ісус обдарував Україну своїми ласками і  на нашу землю прийшов довгоочікуваний МИР.

    

     Духовні наставники нашого району о. Богдан Головчак, о. Дмитро Халус та о. Роман Наритник побажали, щоб радість Різдва Христового перебувала в людських душах, давала надію на життя, віру у серця, вічність у душу та
мудрість у скроні.

     Колядки, щедрівки і віншування, які звучали у бібліотечній світлиці, навівали спокій і благодать, передавали солодкий дух Різдвяних свят, дарували світлу надію на краще майбуття.
     Поки ми не забуваємо свою історію, пам’ятаємо її героїв, бережемо наші звичаї і традиції, доти ми – єдиний і непоборний український народ.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1019 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ