Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Квітень » 23 » КОНКУРС «НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ УКРАЇНИ – 2015»
08:30
КОНКУРС «НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ УКРАЇНИ – 2015»

    На землі є багато див, створених природою і зроблених руками людини. І серед них – книжка, в якій зібрано весь неосяжний світ. Усе, що створене людським розумом, усе, до чого прагне наша душа, відображене в книжці.
     22 квітня в Рожнятівській районній бібліотеці для дітей зустрілися любителі читання – найкращі читачі Рожнятівщини. Цьогорічний районний етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України» відбувся у новому форматі. Це була дружня зустріч користувачів бібліотек району, які ділилися враженнями від прочитаного та рекомендували свої улюблені книги ровесникам. Конкурс здобув популярність у юних книголюбів. З кожним роком все більше дітей беруть у ньому участь. Адже конкурс проводиться, щоб заохочувати дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку, самостійної роботи з книгою.

      У конкурсі взяло участь 15 школярів, які приємно вразили присутніх своїми розповідями-рекомендаціями. Діти представляли себе, своє дозвілля, улюблені заняття, з великою радістю повідомили про своє духовне та патріотичне збагачення  з книг.
     Найсміливішою серед учасників виявилась Луцик Ірина з Грабова, яка представила книгу Дж. Родарі «Пригоди Цибуліно», підготувавши цікаве слайд-шоу по твору. Завершуючи свій виступ, Ірина прочитала власну поезію «Задимлена столиця» про події на Майдані.
     Найбільш читаючими виявилися твори Всеволода Нестайка. Із  захопленням розповіла про книгу «Чарівні окуляри» Данилюк Діана з Рожнятова та Рубанець Тетяна з В.Струтина. Данилюк Діана переїхала до Рожнятова з Єнакієве Донецької області в зв’язку з подіями на сході нашої країни. В своїй розповіді дівчинка зазначила, що віддала б чарівні окуляри людям з Донецька, щоб вони побачили, що війна – це зло та Україна у нас єдина. «Тореадори із Васюківки» представила  Король Вероніка із смт. Перегінського,  доповнюючи свій виступ змістовною мультимедійною презентацією по твору.  «Дивовижні пригоди незвичайної дівчинки» зацікавили  Сеничак Лілію з Сваричева. Бичків Ірина із Берлогів розповіла про «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Захоплюючою була розповідь про «Пригоди в кукурудзі» Кос Роксолани з Гринькова.
     Здивував усіх присутніх своїми вподобаннями Мелевич Святослав з Рожнятова. Він віддає перевагу науковій літературі. Святослав розповів про книгу «Середньовіччя», назвав великих героїв цієї епохи, а також ознайомив з цікавинками із книги «Давня Греція».
     Фантастику на конкурсі представила Бігун Лілія з Н.Струтина. Вона в цікавій формі розповіла про героїв книги К.Паоліні «Ерагон». Сніжану Мельник із Сваричева  вразили переживання героїні О.Слоньовської з твору «Дівчинка на кулі». Припав до душі Наталії Стрижак з Небилова твір В. Климчука «Рутенія». Худик Тетяна з Петранки не тільки ознайомила з книгою Е. Распе «Пригоди барона Мюнхгаузена», а й навела історичні факти про походження цієї постаті. Пригодницько-детективна повість К. Штанко «Дракони вперед» зацікавила Смик Кароліну з Ясеня. Вона також  зробила ілюстрацію до улюбленого твору.  Стефінів Софія з Брошнів-Осади розповіла про книгу І.Роздобудько «Арсен» та зазначила, що захоплююча історія не відпускала її, доки не перегорнула останню сторінку. Дмитрів Христина з Каменя декламувала вірш Л.Українки «Тиша морська» та поділилася враженнями від твору.

     За участь у конкурсі «Найкращий читач України – 2015» всі учасники отримали дипломи, цінні книги та солодкі подарунки. 

      Ритм життя сучасних людей настільки стрімкий, що інколи буває важко знайти вільний час для читання. Так, звичайно, не потрібно відмовлятися від усіх благ цивілізації: від комп’ютерів, телефонів, планшетів, ноутбуків та нових віянь техніки, адже вони нам приносять користь. Просто варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя.  Тож нехай книги входять у кожен дім. Шануйте й бережіть їх. І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги.

http://rozhdlib.blogspot.com/2015/04/2015.html

Категорія: Події | Переглядів: 1014 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ