Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Жовтень » 25 » Курси підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Рожнятівського району, Брошнів-Осадської та Спаської ОТГ
08:24
Курси підвищення кваліфікації бібліотечних працівників Рожнятівського району, Брошнів-Осадської та Спаської ОТГ

     З 21 по 25 жовтня 2019 року, відповідно до наказу управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, бібліотечні працівники Рожнятівського району, Брошнів-Осадської та Спаської ОТГ пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки. 

     Директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ представила гостей з Івано-Франківська і побажала колегам почерпнути якнайбільше цікавої інформації на курсах, натхнення на плідну працю, хорошого настрою та успіхів.
     Привітав гостей та бібліотечних працівників, побажав всім плідної праці на курсах начальник відділу культури Рожнятівської РДА, член Національної спілки краєзнавців України Володимир Феліксович Борович. 

     Відкрила навчання і провела установче заняття керівник курсів підвищення кваліфікації Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Марія Миколаївна Чікалова. 

     Про діяльність публічної бібліотеки в умовах реформування та створення територіальної громади розповіла заступник директора з наукової роботи Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Галина Василівна Горбань. 

     Завідувач відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Оксана Ігорівна Шаран підготувала виступ на тему "Бібліотечне краєзнавство у сучасному інформаційному та соціокультурному просторі", ознайомивши з новими формами краєзнавчої роботи.

     Ознайомила зі структурою універсальної десяткової класифікації, розповіла про бібліографічний опис, запис, загальні вимоги та правила складання завідувач відділу наукової обробки документів і організації та ведення каталогів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Марія Василівна Семен.

     Другий день курсів розпочався з цікавої лекції про періодичні видання, які є великою частиною інформаційного ресурсу, що використовується бібліотеками в роботі з користувачем,  завідувача сектору періодичних видань наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Івана Васильовича Пелипишака. 

     Завідувач науково-методичного відділу Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей Людмила Ярославівна Острижнюк говорила про сервісне обслуговування користувачів-дітей в умовах децентралізації і необхідність створення позитивного емоційного фону в бібліотеці, провела цікаві тести для слухачів курсів. 

     Ознайомила з новими формами і методами роботи завідувач  відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Світлана Йосипівна Романська. 

     Цікаво і творчо пройшов і третій день курсів. Про використання фонду періодичних видань у публічній бібліотеці, консультативні пункти інформації, нові форми роботи розповіла головний методист науково-методичного відділу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Галина Миколаївна Колотило. 

     Слухачі курсів відкрили для себе ще одну творчу особистість поетесу, режисера, сценариста Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Іванну Василівну Мошуру (псевдо Іванна Доля). Вона ознайомила зі своєю творчістю, прочитала кілька поезій, уривки сценаріїв, представила цікаві відеосюжети. 

     Завідувач відділу аматорської творчості Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, хореограф Василь Іванович Гринюк організував для слухачів курсів руханку під запальну музику, подарувавши всім заряд позитиву, радості і найкращих емоцій. 

   

     Четвертий день курсів розпочався з цікавої лекції про сучасну українську літературу, про індивідуальну роботу з читачем, яку підготувала завідувачка абонементу Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Володимирівна Іванова.

      Змістовним був виступ на тему "Молодіжна бібліотека: популярність, репутація, місце зустрічі" завідувачки читального залу Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Людмили Федорівни Ковальчук.

      Сільський голова села Нижній Струтин Любов Михайлівна Сташків ознайомила присутніх з проєктом "Зміцнюємо громади, об'єднуючи Україну", організованим Івано-Франківською обласною організацією "Молода просвіта" у партнерстві з громадським простором "Горизонт" за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках якого 27 жовтня 2019 року відбудеться зустріч "Жива бібліотека: люди більше, ніж ярлики".

    Заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Роман Романович Кицмен розповів про законодавчу базу, зупинившись на основних законах, постановах, що стосуються бібліотек і бібліотечної справи, підвищення кваліфікації.  

      Слухачі курсів підготували реферати на різні теми, в яких розкрили особливості роботи з читачами, новітні послуги сучасної бібліотеки, нетрадиційні форми роботи, краєзнавчу діяльність бібліотек, формування цінностей засобами читання, показали позитивний вплив бібліотеки на читацькі уподобання, формування патріотичних, духовних цінностей у дітей і молоді.
     Підбиваючи підсумки професійних навчань,  керівник курсів підвищення кваліфікації Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Марія Миколаївна Чікалова, заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Роман Романович Кицмен привітали бібліотечних працівників Рожнятівського району, Брошнів-Осадської та Спаської ОТГ з успішним завершенням курсів підвищення кваліфікації. 

     Директор Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ подякувала керівнику курсів Чікаловій Марії Миколаївні та всім лекторам за насичену, різноманітну і змістовну програму курсів, зазначивши, що заняття проводили висококваліфіковані, творчі, професійні люди. 

     Слухачі курсів більше дізналися про те, як треба працювати сучасним публічним бібліотекам в умовах децентралізації, на що треба звернути особливу увагу в своїй роботі. Було цікаво, інформативно, творчо.

Категорія: Події | Переглядів: 1225 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ