Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Грудень » 14 » Ліквідатори – хлопці непохитні, молоде, вогненне покоління
15:42
Ліквідатори – хлопці непохитні, молоде, вогненне покоління

     З нагоди відзначення Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, біля каплички «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року» 14 грудня 2016 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки провели годину вшанування подвигу ліквідаторів наслідків аварії «Ліквідатори – хлопці непохитні, молоде, вогненне покоління».
     Отець Роман Наритник відправив панахиду і побажав ліквідаторам Божої опіки і здоров’я.

     

     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, чиє життя обірвав смертоносний атом, тих, хто не дожив до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. 
     Голова районної спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера подякував всім, хто прийшов вшанувати учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, і зазначив, що для приборкання найстрашнішого радіаційного лиха у світовій історії знадобилися колосальні ресурси, проте вирішальними виявилися інтелект, жертовність і героїзм тисяч людей. 

     Представники місцевої влади заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина та заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда у своїх виступах акцентували на тому, що за тридцять років ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і небезпечних технологій, але незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха. 

     Прозвучали українські пісні у виконанні народного аматорського гурту «Братове» (кер. Ярослав Люльчак) та жіночої вокальної групи Перегінського Народного дому. 

     Минуло вже 30 років після страшної аварії, але її відлуння відчуваємо дотепер. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Пам’ятаймо про самопожертву ліквідаторів аварії, які пройшли через усі кола радіаційного пекла.

 Шановні ліквідатори!
Низький уклін Вам за мужність, героїзм і силу духу! Це дійсно був подвиг – їхати на місце аварії, яку згодом назвуть найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. 
Щиро зичимо Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, добробуту і сімейного благополуччя, уваги від держави і шани вдячних поколінь.

Категорія: Події | Переглядів: 761 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ