Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Листопад » 26 » Листопадове засідання літературної студії «Горгани»
11:19
Листопадове засідання літературної студії «Горгани»

     Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу, яка захоплює серце і бентежить душу.  25 листопада 2016 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки на черговому засіданні літературної студії «Горгани» звучали прекрасні вірші творчої родини  Рожнятівщини.  

     Розпочав засідання голова літературної студії «Горгани», письменник, краєзнавець, журналіст, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів. Він ознайомив присутніх із новою збіркою поезій «Він, Вона і війна», присвяченою темі стосунків між чоловіком і жінкою та впливу сучасної війни на ці стосунки, створеною, аби допомогти тим, хто втратив у війні частинку своєї душі, повернутися до мирного життя, розібратися у вирі власних почуттів, краще зрозуміти близьких людей. У цій колективній збірці вміщено вірші наших земляків Любомира Михайліва, Лесі Шмигельської та Ярослава Савчина. Любомир Львович подарував поетичну збірку «Він, Вона і війна» районній бібліотеці.

     Свою нову народознавчу книгу «За синє море» презентувала краєзнавець, дослідниця фольклору, звичаїв і обрядів українців Любомира Василечко. Цю книгу вона розпочала писати в Америці, але її духовний простір був заповнений Україною, тому на сторінках цього видання авторка вилила всю тугу і ностальгію за рідною землею. Тут прекрасно описано і подано український фольклор та етнографію, відтворено українське весілля в Америці, зображено життя і побут українського села. Зі сторінок книги Любомири Василечко «За синє море» можна почерпнути багато цікавого народознавчого матеріалу про наші традиції та неповторність українців. Любомир Михайлів подякував Любомирі Андріївні за цікаву розповідь, за прекрасну народознавчу книгу та подарував їй свою останню збірку «На околиці осені».

     Нові поезії читали літстудійці Леся Шмигельська, Наталія Данилюк, Ольга Парадовська, Володимир Кондур, Ольга Мацьків, Наталія Соломчак, Надія Бардяк та Ліна Петляк. Голова літературної студії Любомир Михайлів зазначив, що всі вони за кілька останніх місяців виросли у своїй творчості, відзначив поетичну майстерність, образність і тематику Лесі Шмигельської; впевнені кроки у поетичний простір, глибину думки і філофосфські роздуми Наталії Данилюк і Володимира Кондура; свіжий подих, прекрасні образи і розкутість думки у поезії Ольги Мацьків; вправність і розкутість у віршах, глибину поетичного мислення Ольги Парадовської; художнє осмислення, легкість у вираженні думки Наталії Соломчак; глибину кожного слова у віршах Ліни Петляк. Любомир Львович повідомив присутнім, що твори Ліни Петляк вміщено у серпневому номері журналу «Дніпро» за 2016 рік, а також виразив приємне подивування добіркою нових поезій Богдани Пілецької. Недавно долучилася до творчої родини літстудійців та заполонила наповненими духовністю і філософськими роздумами про цей світ і наше життя світлими поезіями Надія Бардяк.

    

   

     Сподобалися присутнім гарні поетичні образи, сприйняття і мислення Надії Грицків із Ціневи, яка вперше завітала на засідання літстудії і дуже втішена з того, що від сьогодні вступила в ряди членів літературної студії «Горгани». 

     На завершення відбулося цікаве обговорення нових творів і літературних цікавинок, до якого долучилася також кореспондент районної газети «Новини Підгір’я» Мирослава Волошин, яка висвітлює літературне життя Рожнятівщини на сторінках преси. 

Категорія: Події | Переглядів: 679 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ